27-12-2020

(VIDEO) Protest na Miločeru: Carević pozvao Vladu da preduzme efikasnije mjere

Nezadovoljstvo zbog gradnje hotela Kraljičina plaža na Miločeru kulminiralo je danas kada su mještani Pržna i Svetog Stefana, građani Budve, predsjednik Opštine Marko Carević i drugi lokalni funkcioneri održali jednosatni protest na kojem je prvi čovjek naše opštine još jednom apelovao na Vladu Crne Gore da preduzme efikasnije mjere i u skladu sa zakonom stopira dalju gradnju.


Screenshot: portal RTV Budva

Protestanti su prošetali Miločerskim parkom i Kraljičinom plažom, blokirali ulicu i spriječili da se priđe gradilištu gdje kompanija Adriatic Properties gradi hotel.

Ispred hotela Miločer rukama su napravili srca i kazali da i taj hotelski kompleks koji je svojevremeno dobio vrijedne nagrade zaslužuje zaštitu.



Kako je naglasio predsjednik Carević, Vada mora da povuče konkretne korake. Dodao je da su se više puta obraćali, imali obećanja da će gradnja biti stopirana i da će se sve biti preispitano.



"Svima nam je jasno da je to koruptivni posao i protiv interesa građana Paštrovića i Budve. Trudiću se da uradim sve što je u mojoj moći da se ova devastacija Miločerskog parka preinači i nađe kvalitetno rješenje u interesu svih građana. Dakle, ovdje ne mogu biti stanovi za tržište, niko od nas nije bio za to, iako nas niko nikad nije pitao", poručio je predsjednik Carević

On je rekao da ono što su očekivali od nove Vlade, za koju su se svi borili, jeste da preduzme energičnije mjere, što je, kako je istakao, izostalo.

"Pozivam ih u svoje i ime svih građana opštine Budva da se konačno izjasne i preduzmu određene radnje. U protivnom ćemo morati sami da rješavamo a onda će to biti bolno i podsjećaće na ona dešavanja ispred Opštine", apelovao je Carević.

Krsto Rađenović, predsjednik OO SNP Budva i odbornik u lokalnom parlamentu, poručio je da ovo nije problem ni od juče ni od prekjuče, već da postoji od kada je stigao zakupac.

"Ovo je jedna velika poruka premijeru i Vladi Crne Gore da počne zaustavljanje ovog projekta", rekao je Rađenović.



On je dalje poručio da je vrijeme da se poštuje zakon, da se otvore plaže kao i grad – hotel, da se zatvori gradilište i da se sjedne za sto za predsjednikom Opštine kao i mještanima te da se nađe najkvalitetnije rješenje.

"Mi smo danas ovdje prošetali, pojedinci su dali predlog na koje mjesto bi trebali da postavimo spomenik kralju Aleksandru, utemeljivaču elitnog turizma na ovim prostorima, i mi ćemo sa konkretnim predlogom ubrzo izaći prema Opštini kao i prema Skupštini opštine", naglasio je on.

Odbornik Demokratskog fronta u SO Budva Mladen Kažanegra poručio da je poslata zadnja poruka Amanu, kao i Vladi Crne Gore.

"Mi znamo da je stara vlast pokrila papirima ovu gradnju stanova za prodaju, ali isto tako tražimo od nove Vlade da poništi odluku, donese nove zakone koji će da se poštuju i nas konačno oslobodi ovdje, jer mi živimo pod okupacijom.
Mi ne možemo da vidimo jednu plažu, drugu plažu, grade se stanovi za tržište. Oni stanove prodaju i garantuju ležaljku na maloj Kraljičinoj plaži. Mi im ovaj put to sigurno nećemo dozvoliti", kazao je Kažanegra.



Mještanka Slobodanka Boba Kentera je kazala je da su se ovdje, prema njenom sjećanju okupljali više puta povodom, kako kaže, jedne iste stvari, te da poruke koje su odatle slali oni kojima su bile upućene nisu ozbiljno shvatili.

"Da li smo mi toliko slabi ili su pak oni toliko jaki, vrijeme će pokazati", istakla je ona.



Prema njenim riječima došlo je vrijeme da se pokaže svima da oni nisu toliko mali i slabi, te da više neće nikome dozvoliti da ih omalovažava, ponižava i ignoriše.

"Svi vi znate da smo mi gostoljubivi i da svakoga prihvatamo punog srca. I sadašnjeg zakupca Svetog Stefana i Miločera smo prihvatili u nadi da će naše mjesto unaprijediti ili barem, u najgorem slučaju, da će zadržati nivo koji je imao prije njih", kazala je Kentera upitavši se na kraju šta je to Sveti Stefan dobio od pomenutog", zaključila je ona.

Video: portal RTV Budva
Autori: M.S./N.D.