05-02-2024

(VIDEO) Purić: Javni konkurs za imenovanje izvršnog direktora RTB traje 15 dana

Savjet Radio Televizije Budva na 101. sjednici donio je Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za imenovanje izvršnog direktora naše medijske kuće na period od četiri godine.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

Kako je kazala predsjednica Savjeta RTB Nada Purić, potrebni uslovi su da kandidat bude državljanin Crne Gore, da ima prebivalište u Crnoj Gori, visoku stručnu spremu - VII-1 stepen i najmanje pet godina radnog iskustva.



"Što se tiče učesnika Konkursa, uz prijavu dužni su da dostave dokaz da su državljani Crne Gore, uvjerenje o mjestu prebivališta, dokaz o završenoj školskoj spremi, dokaz o traženom radnom iskustvu, program razvoja i rada Radio Televizije Budva za mandatni period i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak. Mandat izvršnog direktora traje četiri godine. Konkurs je već objavljena na sajtu Radio Televizije Budva, u dnevnom listu Pobjeda i na Zavodu za zapošljavanje. Konkurs traje 15 dana od dana objavljivanja, a u roku od 30 dana Savjet će obaviti intervju sa svakim kandidatom i kandidatkinjom o pitanjima koja proističu iz predloga programa razvoja i rada, kao i iz ostale dokumentacije. I, naravno, donijeće odluku o izboru izvršnog direktora. Što se tiče neblagovremenih i nepotpunih prijava, one se neće razmatrati", navela je Purić.