04-08-2020

(VIDEO) Rađenović: Mi smo Budva koju građani zaslužuju

Opštinski odbor Građanskog pokreta URA usvojio je predloženu i utvrđenu listu kandidata za odbornike liste URA za sve građane Budve - Crno na bijelo, na izborima za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će se održati 30. avgusta.





Predvodnik liste Crno na Bijelo za Budvu Blažo Rađenović kazao je da je Budva žrtva najvećih afera i da joj treba vratiti opljačkani novac građana.

On je poručio da listu nose ljudi koji će biti sastavni dio nove vlasti, a koja, kako je naglasio, sigurno obećava jednu moderniju, bolju, pošteniju i nadasve Budvu koju zaslužuju svi građani.

"Mi nećemo nuditi neka preambiciozna obećanja. Mi ćemo nuditi pošten program koji će biti prihvatljiv svakom građaninu Budve. Program koji nisu uspjeli oni koji su nam obećavali svih ovih 30 godina. Budva je doživjela jednu veliku poharu. U Budvi su se desile afere možda i najveće u Crnoj Gori. Mi želimo da se to više nikada ne ponovi, da to ostane daleko iza nas", rekao je Rađenović.



On je zamolio sve građane da 30. avgusta izađu na izbore.

"Svakodnevno čujemo da sve može do jedne ure. E pa, URA je za sve građane Budve Crno na bijelo i 30. avgusta mi pobjeđujemo. Mi smo Budva koju građani Budve zaslužuju", zaključio je Rađenović.

Predsjednik GP URA Dritan Abazović rekao da je prije četiri godine donijeta teška, ali ispravna odluka da i Budva postane grad gdje će sve biti crno na bijelo. Do tada je, ocijenio je on, sve bilo crno na crno.

"U ove četiri godine, naročito u segmentima na koje je URA uticala, ostvareni su zavidni rezultati i ja sam lično ponosan na ljude koji su pokazali da Crna Gora i Budva mogu drugačije, pošteno i građanski. Pored svih opstrukcija, otpora i podmetanja, bilo sa centralnog nivoa, pa čak i od strane nekih kolega, oni su se odupreli svemu tome i pokazali da je profesionalizam iznad svega", kazao je Abazović.



Kako je rekao, grad Budva, mediteranski centar i prijestonica crnogorskog turizma, danas pati zbog loših odluka Vlade i umjesto da vrvi od turista potpuno je prazna. On je poručio da 30. avgusta Budva mora da promijeni koncept i da nastavi sa projektima započetim u prethodnoj vlasti.

"Ne postoji to obezbjeđenje, i ta policija, i ta sila koja vam može sačuvati obraz. To je poruka ljudima koji su nasilno preuzeli vlast, suprotno Ustavu, i to je poruka našim ljudima da ne postoji ta sila, da sami moraju da sačuvaju dostojanstvo i građana, kroz svoj profesionalizam i pravilan odnos prema građana. Mi vjerujemo da će nakon ovih izbora URA biti konstituent nove-stare vlasti", zaključio je Abazović.

Milijana Vukotić Jelušić, potpredsjednice budvanske URE, rekla je da je taj politički subjekt za četiri godine mandata čvrsto vjerovao, podržavao i davao prednost principu smjenjivosti vlasti.

"Za to vrijeme centralna vlast je pokušavala je da opstruira lokalne samouprave oduzimajući im nadležnosti i autonomiju odlučivanja, kršeći Ustav i Ustavom zagarantovano pravo na lokalnu samoupravu. E, pa danas građani žele da se pitaju. Danas se građani ne plaše. Ne plaše se ucjena, ni prijetnji, ni raskida ugovora, ni institucionalnog nasilja koje smo imali priliku da ovdje vidimo i doživimo. Građani znaju da jedino oni ne mogu biti spakovani u džep, za razliku od svih drugih resursa koji su već spakovani, a pripadaju svim građanima Crne Gore", poručila je ona.



Predsjednica OO URE Budva Božena Jelušić obratila se prisutnima riječima dr Rajne Dapčević čije se ime nalazi na njihovoj izbornoj listi.

"Grad Budva je grad posebne ljepote i posebnog značaja. Na njega treba da budu ponosni i da ga grade i oni koji su u njemu rođeni i oni koji su se u njega doselili. Dužnost nas starijih je da stanemo iza mlađih, komepetentnih, stručnih, željnih rada, željnih da gradu nešto doprinesu, kako se on ne bi, kao na primjer prije mjeseci i više dana, stidio sam sebe", poručila je Jelušić.



Budvanska URA na izborima će nastupiti u sljedećem sastavu:

1. mr Blažo Rađenović, magistar ekonomskih nauka
2. mr Milijana Vukotić Jelušić, magistrica za ljudske resurse
3. Vukan Tomović, električar
4. Marin Rađenović, IT stručnjak
5. Boban Zuber, Rukometni trener
6. Jelena Papović, Akademska slikarka
7. Goran Ljumović, Prof. fizičkog vaspitanja
8. Vladimir Đurić, Dipl. menadžer
9. Vukosava Bukilić, Farmaceutski tehničar
10. Igor Krivokapić, Inženjer menadžmenta
11. Dragan Bakić, kuvar
12. Aleksandar Vađon, službenik
13. Dragana Ivanovski, Dipl. turizmolog
14. Mirko Mijušković, Dipl. turizmolog
15. Milan (Mićo) Vujović, slobodni umjetnik
16. Vuk Radunović, Dipl. turizmolog
17. Ana Janković, Tur.tehničar
18. Dragan Marković, preduzetnik
19. Miloš Medigović, student
20. Živana Mudreša, službenica
21. Marko Vujović, Dipl. ekonomista
22. Amel Prentić, preduzetnik
23. Jelena Vidaković, Dipl. turizmolog
24. Bogdan Ivančević, službenik
25. Zdravko Vuković, službenik
26. Dejan Mijović, Dipl. ekonomista
27. Dana Radonjić, trgovac
28. Goran Kalađurđević, Tur.tehničar
29. Miloš Albijanić, ilustrator
30. Božidar Banović, preduzetnik
31. Dr Rajna Dapčević, Doktorka medicine
32. Radosav Tomović, Penzioner
33. Božena Jelušić, Prof.književnosti