13-04-2020

(VIDEO) RefugeeJesus&Apostles objavili prvu pjesmu i spot

Aktuelna situacija povodom epidemije koronavirusa inspirisala je članove benda "RefugeeJesus&Apostles" da sklope interesantnu muzičku numeru. Osobenost prvog singla ogleda se u činjenici da su pjesma i spot "Ostani doma (Čuvaj naš dom)" napravljeni "od kuće".


Foto:fb/refugeejesus&apostles

Kao što to obično sa pjesmama biva i prvijenac sastava interesantnog imena nastao je spontano, priča za naš portal gitarista i pjevač Branko Žerajić.

"Dušica Vugdelić me pitala da joj pošaljem video kako pjevam neku pjesmu po izboru i u meni se rodila ideja za tekst koji sam zapisao, malo prepravio i pjesma je bila na putu. Pozvao sam Miloša Nikčevića, gitaristu, i već do noći smo imali kostur. Zatim se uključio i Branko Marković iz Kotora na bas gitari i pjesma je bila spremna za miks i mastering koji je uradio Goran Antović u Beogradu. Dakle, sve je urađeno od kuće, tj. četiri kuće. Internetu hvala za to. Spot je uradio Mladen Jevtić i to u zaista rekordnom roku", kazao je Žerajić.



Video: yt/brankozerajic

Bend "RefugeeJesus&Apostles" oformljen je početkom 2019. godine i funkcioniše na relaciji Budva-Kotor. Sama ideja je, kako saznajemo, nešto starija. Pored Žerajića, Nikčevića i Markovića u grupi je i bubnjar Đorđije Pajović, dok su Vanja Prokopljević i Saša Davidović zaduženi za prateće vokale.

"Generalno nas zanima muzika, ne baš jasno kao pravac ali su tu rok, bluz, fank i u konačnici obrisi popa", pojašnjava zvuk kojem teže frontmen benda. Dodaje da su proteklih mjeseci bili zaokupljeni radom na debitantskom albumu.


"Snimamo u studiju kod Boleta Martinovića koji zaista posvećen poslu do najsitnijih detalja, kako tehničke tako i suštinske prirode samih pjesama. Možete očekivati kombinaciju moderne produkcije i starih dobroh ideja. Muzikalno prije svega, kroz kombinovanje raznih žanrova", kazao je vođa grupe.


Konstatuje da scena u Crnoj Gori postoji kao nikada ranije.

"Prije svega bih istakao autorske bendove koji su nikada bolji. Mislim da bi trebali da imamo scenu, a ne rok ili pop ili bilo koju drugu. Muzika se kao i sve može podjeliti samo na dobro i loše. Ne na pravce", zaključio je frontmen Branko Žerajić.

M.S.