Evropskog prvenstva za mlade čiji je početak zakazan za 11. novembar. "> Evropskog prvenstva za mlade čiji je početak zakazan za 11. novembar. " /> Evropskog prvenstva za mlade čiji je početak zakazan za 11. novembar. " /> Evropskog prvenstva za mlade čiji je početak zakazan za 11. novembar. "> (VIDEO) Ružić: Svi učesnici Evropskog prvenstva biće zadovoljni - Vijesti | Radio Televizija Budva - Budva Crna Gora
13-10-2020

(VIDEO) Ružić: Svi učesnici Evropskog prvenstva biće zadovoljni

Odbrojavamo dane do jednog od najvećih izazova za Bokserski savez Crne Gore, a posebno za Bokserski klub "Budva" koji je tehnički organizator i domaćin Evropskog prvenstva za mlade čiji je početak zakazan za 11. novembar.



Trener BK budva, Nikola Ružić je u razgovoru za naš portal kazao da organizacija za sada ide po planu. Ostalo je još dosta toga da se završi, a organizacioni odbor radi punom parom. On je siguran da će svi učesnici prvenstva biti zadovoljni.

"Moram da kažem da sam veoma ponosan zato što će iz Bokserskog kluba "Budva" biti najveći broj reprezentativaca koji će predstavljati Crnu Goru", naglasio je Ružić.

Prema njegovim riječima, broj učesnika koji se očekuje iznosi između 300 do 400, a bokseri dolaze iz četrdesetak zemalja, s tim što, kako dodaje, postoji mogućnost da neke selekcije otkažu nastup uslijed neizvjesne situacije sa korona virusom.


Nikola Ružić, trener BK Budva

Podsjetimo, Upravni odbor Evropske bokserske konfederacije (EUBC) je na sjednici u Antaliji jednoglasno odlučio da Crna Gora od 23. aprila do 3. maja 2020. godine bude domaćin prvenstva Starog kontinenta za mlade (17-18 godina), ali je tadašnji termin pomjeren zbog pandemije virusa Covid-19. Nakon toga, EUBC je usvojila novi datum za održavanje prvenstva.

Odloženo Evropsko prvenstvo u boksu za mlade

Interesantno je da će finalne borbe biti održane 22. novembra na Dan Opštine Budva što će dati dodatni sjaj najvecem sportskom takmičenju u Crnoj Gori u 2020. godini, saopšteno je ranije iz Bokserskog kluba "Budva".

Prvenstvo Evrope u boksu za mlade u novembru u Budvi

BK Budva, tehnički organizator i domaćin ovog velikog bokserskog turnira, svojim predanim radom u prethodnom periodu iznjedrio je niz sjajnih takmičara na čelu sa veoma talentovanom Bojanom Gojković, Petrom Marčićem, Petrom Liješevićem te Milošem Krasnićijem koji su ostvarili vrhunske rezultate na takmičenjima u protekloj godini.

"Ono što je za sada sigurno je da publika neće moći da prisustvuje", naveo je Ružić i dodao da će biti obezbjeđen live prenos za sve ljubitelje sporta a posebno boksa, koji će takmičenje moći da prate kraj malih ekrana.

Mlađi seniori su posljednja etapa pred ulazak u seniore, što dovoljno govori kakvu čast, ali i obavezu je dobila Crna Gora od strane EUBC.

Pripreme BK Budva su u potpunosti odrađene u Budvi, kazao je Ružić i pojasnio da je razlog tome pomenuta situacija sa aktuelnim virusom, te takođe naveo da zbog iste nisu mogli da učestvuju na nekim planiranim turnirima.

"To je možda, eto da kažem, mali hendikep za sve nas ali nadam se da ćemo uspjeti kroz te kvalitetne kontrolne sparing mečeve da tempiramo formu na očekivani nivo", dodao je on.

Ružić je takođe kazao da su u toku pregovori da u sklopu poslednjih faza priprema kod nas u Budvi borave reprezentacije Rusije, Srbije kao i Hrvatske, kako bi zajedno sa njima odradili treninge. Kako smatra to bi bilo veoma korisno za njihove takmičare, a siguran je da bi i forma takmičara bila na izuzetnom nivou.

Takmičari motivisani pred start

Dvostruka šampionka Evrope Bojana Gojković je kazala da je puna adrenalina, posebno zbog toga što se ovakva vrsta takmičenja održava prvi put u istoriji. Ona je navela da se aktivno pripremaju te da se nada najboljem, a da će, kao i uvijek, dati sve od sebe.



Miloš Krasnići je istakao da pripreme protiču odlično, i naveo kako je pun energije, posebno zbog toga što se turnir održava u njegovom gradu.

Petar Liješević je kazao da se osjeća dobro i veoma motivisano, te dodao da se nada da će postići dobar rezultat u njihovom rodnom gradu.



N.D./M.S.
Foto/Video: Portal RTV Budva