18-01-2024

(VIDEO) Savjet RTB usvojio Plan javnih nabavki za 2024. godinu

Na današnjoj sjednici Savjeta Radio Televizije Budva usvojen je Plan javnih nabavki za 2024. godinu.


Foto: portal RTV Budva

Predsjednica Savjeta RTB, Nada Purić podsjetila je da je, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, naručilac dužan da do 31. januara tekuće finansijske godine sačini i dostavi taj akt Ministarstvu radi objavljivanja na elektronskom sistemu javnih nabavki.

"A prije čega su obveznici Zakona dužni dobiti pisanu saglasnost na plan od strane nadležnog organa, a u ovom slučaju od Savjeta", istakla je ona.



Ukupna vrijednost Plana je 179.950 eura, dok je ukupna vrijednost PDV-a 37.789,50 eura.

"Plan obuhvata predmet javne nabavke, opis, procjenu javnih nabavki, konto, odnosno budžetsku poziciju, iznos bez PDV-a na konto, PDV i izvor finansija sa tabelarnim prikazom. Nakon konstruktive rasprave Savjet je usvojio Plan javnih nabavki uz prigovor da smo trebali imati presjek realizacije plana za prethodnu godinu na osnovu koga bi mogli preciznije procijeniti predviđena finansijska sredstva za potrebe Radio Televizije Budva. Iako se izvještaj o relaizaciji Plana treba napraviti do juna tekuće godine, potrebno je imati uvid o potrošenim sredstvima, kao i o nepotrošenim koja su ostala na kontu predviđenih stavki", kazala je Purić.



M.S.