28-03-2024

(VIDEO) Savjet RTV Budva usvojio finansijski izvještaj i finansijske iskaze za 2023. godinu

Danas je završena 103. sjednica Savjeta RTV Budva. Na sjednici je usvojen finansijski izvještaj, kao i finansijski iskazi RTV Budva za 2023. godinu koji je urađen u predviđenom roku do 31. marta tekuće godine, kazala je za naš portal Nada Purić predsjednica Savjeta RTV Budva.

(VIDEO) Savjet RTV Budva usvojio finansijski izvještaj i finansijske iskaze za 2023. godinu | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

"Možemo reći da je ove godine zabilježen višak rashoda nad prihodima zbog manje opredijeljenih budžetskih sredstava od strane osnivača tj. Opštine Budva. Naime, 85 hiljada eura je manje opredijeljeno 2023. godine, a utvrđen je gubitak od 67 hiljada eura. Savjet RTV Budva usvojio finansijski izvještaj. Sledeća tačka Dnevnog reda bila je Razmatranje i usvajanje godišnjeg imovine i obaveza RTV Budva za 2023. godinu. Napravljen je tabelarni prikaz o izvršenom redovnom godišnjem popisu osnovnih sredstava, obaveza, potraživanja, gotovine i gotovinskih ekvivalenata na dan 31.12.2023. godine. Istovremeno je napravljen ponovni tabelarni prikaz imovine za prethodnu godinu koji je tražen revizorskim izvještajem. Tako da smo usvojili godišnji popis imovine i obaveza za 2023. godinu", istakla je ona.

Purić dodaje da su pod tačkom "Razno" razmatrali gašenje Televizije Budva, jer taj problem postoji još od 2013. godine.

"Problem koji već odavno postoji je gašenje TV Budva i Savjet je uputio izričit zahtjev Sekretarijatu društvenih djelatnosti da pokrene proceduru gašenja Televizije Budva. Kao što već rekoh, ovaj problem postoji odavno, konkretno od 2. septembra od 2013. godine i još uvijek nije riješen. Tako da sa tim smo završili 103. sjednicu Savjeta RTV Budva", zaključila je Purić.

D.Č.