29-09-2023

(VIDEO) Sjutra Petrovačka lignjada: Dobra promocija Petrovca uz lignje, vino i bogat muzički program

Sjutra, 30. septembra sa početkom u 16:30h biće održana prva Petrovačka lignjada. Idejni tvorac manifestacije je potpredsjednik Mjesne zajednice Petrovac, Dušan Gregović, a svesrdnu podršku organizaciji ovog atraktivnog događaja pružili su Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva.


Petrovac, Foto: Arhiva Portal RTV Budva

Program se sastoji iz takmičarskog, gastronomskog i muzičko-zabavnog dijela. Nakon početnog odlaganja zbog lošeg vremena, manifestaciji se priključio još veći broj takmičarskih ekipa, a muzički program je još bogatiji.

“U takmičarskom dijelu imamo oko 30 prijavljenih ekipa, a danas se završavaju prijave. Takmičari će isploviti u 16:30h, a takmičenje će trajati do 19:15 kada će takmičari doći ispred bine i zajedno sa organizatorima mjeriti ulov, a najbolji će pobijediti. Pripremili smo vrijedne nagrade, vaučere za ribomaterijal. Prva nagrada je u iznosu od 300€, druga 150€, a treća nagrada 50€,” najavila je PR menadžerka manifestacije, Ksenija Šoljaga.

Takmičari će se nadmetati u akvatorijumu u okolini ostrva Katič i Sveta neđelja, dok će posjetioci na kopnu moći da uživaju u gastronomskoj ponudi. Lignji će se fritati na tri lokacije, ispred tri petrovačka restorana gdje će biti postavljeni štandovi sa vinom i pivom. Svoje štandove će imati lokalni proizvođači koji će mnogobrojnim posjetiocima predstaviti svoje domaće proizvode. Organizatori podsjećaju da će ovo bogato posluženje biti besplatno.

“Naši posjetioci će imati priliku da uživaju u dobrim lignjama, dobrom pivu i vinu, ali i sjajnom muzičkom programu. Program počinje u 17:30h kada će nastupiti Kulturno umjetničko društvo “Stara Budva” sa igrama iz Crne Gore. Takođe ćemo imati dječiji program sa učenicima iz naše škole “Mirko Srzentić” i muzičke škole iz Budve – područno odjeljenje Petrovac koji su pripremili bogat program. Ovom prilikom publiku će zabavljati i grupe Boka All Stars i Akademia bend iz Bara koji će nastupati od 21h, pa sve do kraja manifestacije,” saopštila je Šoljaga.Ovim putem je pozvala sve sugrađane, posjetioce iz drugih opština, ali i turiste da se priključe ovom izuzetno raznovrsnom i bogatom programu te da na pravi način provedu posljednju septembarsku noć upravo u Petrovcu.

“Sagledali smo sve ono dobro što donosi ova manifestacija, a to je produžetak sezone, veća posjećenost, bolje promovisanje mjesta Petrovac i opštine Budva. Upućujem jedan veliki poziv svim našim sugrađanima da nam se priključe sjutra da zajedno uživamo u lignjama i vinu, da svojim prisustvom podrže cijelu manifestaciju, da se lijepo družimo i naravno vidimo i naredne godine istim povodom,” poručila je PR menadžerka manifestacije.