06-05-2021

(VIDEO) U planu više od 30 lokacija sa novim kontejnerskim stanicama

Problem kontejnerskih stanica u Budvi datira već godinama unazad. Iz Sekretarijata za komunalno stambene poslove navode da su u toku pripreme za izradu novog projekta, a ako sve bude teklo po planu krajem maja naredne godine može se očekivati do 35 lokacija sa novim kontejnerskim stanicama.

(VIDEO) U planu više od 30 lokacija sa novim kontejnerskim stanicama | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Srđan Gregović, nada se da će se budžetom za 2022. godinu opredijeliti između 300 i 400 hiljada eura kako bi se završi prvi dio plana od 35 lokacija novih kontejnerskih stanica u užem dijelom gradu, a kasnije i šire.

Parkiranje vozila na trotoarima predstavlja dodatni problem, što otežava već loš pristup kontejnerima. Vrlo često se mogu vidjeti i male deponije kabastog otpada oko kontejnera što sve zajedno doprinosi još ružnijoj slici kontejnerskih stanica, dodaje Gregović. On napominje da će u saradnji sa gradskim arhitektom, osim planiranja kontejnerskih stanica, raditi i na planiranju reciklažnih dvorišta. Do kraja jula se očekuje izrada plana funkcionalnih kontejnerskih stanica.

Takođe, Komunalno preduzeće radi na postavljanju zaštitnih ograda u kontejnerskim stanicama kako bi se uljepšao izgled istih.

Gregović naglašava da svaki objekat mješovitog karaktera veći od 500 m2 bruto površine je u obavezi da u sklopu svoje urbanističke parcele obezbijedi mjesto za odlaganje otpada.

Prvih 30-tak modernih kontejnerskih stanica se mogu očekivati u drugom dijelu naredne godine.


Opšrirnije u prilogu Aleksandre Šljivančanin:




D.B.