04-12-2023

(VIDEO) U susret novogodišnjim praznicima, počela manifestacija „Budi u Budvi”

U cilju podizanja kvaliteta sadržaja u periodu van glavne turističke sezone, a u susret novogodišnjim praznicima počela je manifestacija “Budi u Budvi”, na radost najmlađih.


Foto: Media Biro

Turistička organizacija (TO) Budve u saradnji sa Opštinom Budve organizator je i ove manifestacije koja je počela juče i realizovaće se svakog narednog vikenda u periodu od 11 do 15 sati, sve do Nove godine. Na trgu ispred Starog grada organizatori su pripremili brojne radionice, performanse, priredbe, dnevne žurke, facepainting i još mnogo toga.

Predstavnica lokalne Turističke organizacije Tamara Marković kazala je da su danas na programu priredbe lokalnih vrtića, kreativne radionice pod nazivom “Jesenji, mali, žuti padobranci” kao i jesenja žurka u organizaciji “Kreativci.me”.

“Očekuje nas dosta zanimljivog programa, koji će svakako obradovati brojne mališane. Turistička organizacija Budve organizovala je i akciju prikupljanja knjiga za naše biblioteke na otvorenom, koje se nalaze u neposrednoj blizini Starog grad na dvije lokacije”, rekla je predstavnica TO Budve.



Ona je poručila da će se tokom sljedeće sedmice, u okviru pomenute manifestacije, održati i revija predstava u OŠ “Danilo Kiš”, sa početkom od 18h, u produkciji plesne škole “UV Dance” iz Beograda. Kako je naglasila, riječ je o veoma popularnim dječijim predstavama kao što su Pepeljuga, Aladinova čarobna lampa, Mali papagaj i brojne druge.

Prelijepi i sunačni dan vikenda u Budvi okupio je brojne mališani, kao i njihove roditelje. Djeca su oprobala svoje umjetničke sposobnosti, praveći novogodišnje ukrase, i brojne druge ukrase u susret novogodišnjim praznicima.

“Volim da crtam, divno se provodim ovdje, a nacrtala sam novogodišnje drvo”, kazala je devetogodišnja Emilija Milinković, učenica OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”.



Predstavnica TO Budve naglasila je da je pored brojnog umjetničkog sadržaja, za mališane obezbjeđen i sportski mobilijar ispred zidina Starog grada. Košarkaški tereni, stoni tenis, taqball kao i šah, tokom zimskog preioda biće na usluzi svima koji su raspoloženi za ovaj vid sportskih aktivnosti.