23-07-2020

(VIDEO) U toku prva faza izgradnje pješačke staze na Malom brdu u Petrovcu

Prva faza izgradnje pješačke staze na Malom brdu u Petrovcu je u toku. Završetak radova čija ukupna vrijednost iznosi oko 400 hiljada eura očekuje se u oktobru tekuće godine.



Pješačka staza dužine 400 metara koja vodi na vrh Malog brda u Petrovcu i spušta se ka vatrogasnoj stanici konačno je započeta.

Prva faza, koja podrazumijeva popločavanje same staze, biće završena u septembru, a koliko je sam projekat značajan za Petrovčane objasnio je član upravnog odbora TOB-a Krsto Rađenović.


On je kazao da se oni bave potrebama mještana i stanovnika, kako Petrovca tako i Svetog Stefana, Rafailovića, Buljarice, Budve i Jaza. On je pokazao i projekat staze i izrazio nadu da će ista biti završena u kratkom roku.



Sa jedne strane kao podsticaj zdravim stilovima života a sa druge turistička atrakcija Petrovca staza na Malom brdu značajan je projekat koji Petrovčani čekaju decenijama.

Krsto Radović je najavio i rješavanje pitanja proširenja gradskog groblja u tom mjestu kao i projekata kao što su igrališta koja su planirana budžetom za tekuću godinu.


Prvu fazu projekta koja će biti završena krajem avgusta a čija je vrijednost procijenjena na 182 hiljade eura u potpunosti pokriva TOB.


Direktorica TOB-a Maja Liješević je iskazala zadovoljstvo što se konačno realizuje dugo očekivani projekat pješačke staze i da će Petrovac da dobije i prvi vidikovac.



Predsjednik mjesne zajednice Petrovac Željko Bjelica najavio je i iznenađenje povodom stogodišnjice Crvene komune. Naime, planirano je da se osvijetli i petokraka koja je, po riječima Bjelice, simbol jednog vremena i treba da krasi Petrovac.

Projekat se realizuje u saradnji TOB i Sekretarijata za komunalno stambene poslove koji finansira drugu fazu projekta. Druga faza koja podrazumijeva postavljanje rasvjete, komunalnog mobilijara, rasvjetu petokrake i signalizaciju kostaće oko 220 hiljada eura.