11-06-2020

(VIDEO) U toku sjednica odbornika DPS-a, Crnogorske, SD-a i nekadašnjeg odbornika DF-a Džakovića

U toku je najavljena sjednica odbornika DPS-a, Crnogorske, SD-a i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, inače bivšeg odbornika sa liste DF-a, na kojoj se raspravlja o smjeni predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i predjsednika SO Budva Krsta Radovića. Sjednica se održava u TN "Slovenska plaža".



"Zbog toga što nam je onemogućeno da uđemo na radno mjesto i isto to je onemogućeno od strane predsjednika SO Budva Krsta Radovića, sjednica se održava u konferencijskoj Sali Slovenske Plaže", kazala je predsjedavajuća Anđela Ivanović iz Crnogorske.



Iako je predsjednik SO Budva Radović potvrdio mandat novim odbornicima u lokalnom parlamentu Predragu Milaševiću, Krstu Rađenoviću i Nataši Mitrović, Ivanović je na početku zasijedanja koje su zakazali učinila isto.

Kako je kazala Ivanović, pošto odbornicima nije data mogućnost da se o podnijetim predlozima izjasne, što je, dodala je, potvrdilo Ministarstvo javne uprave, stekli su se uslovi da shodno čl. 40 stav 4 Zakona o lokalnoj samoupravi i čl 52 Poslovinka o radu SO Budva sjednicu sazovu podnosioci zahtjeva odnosno inicijative.