20-05-2024

(VIDEO) Upis u vrtiće počinje za tri dana, Blagojević: Gledamo da izađemo u susret svim roditeljima

Upis djece u vrtiće počinje 23. maja i trajaće do 15. juna, međutim problem prebukiranos istih još uvijek je jedan od najvećih problema. Tim povodom u emisiju Jutrom iz Budve bila je Viktorija Blagojević, iz JPU Ljubica Jovanović Maše.

(VIDEO) Upis u vrtiće počinje za tri dana, Blagojević: Gledamo da izađemo u susret svim roditeljima | Radio Televizija Budva

Foto: Jutrom iz Budve/Printscreen

Upis je vrlo jednostavan za djecu koja se upisuju prvi put.

"Upis se obavlja preko portala www.upisi.me. Ukoliko roditelji ne budu mogli da pristupe portalu ili se ne snađu oko upisa, od 8h do 12h su otvorena vrata našeg vrtića i tu smo da vam pomognemo da upišete dijete u ovu ustanovu", naglasila je Blagojević.

Postoje prioriteti prilikom upisa, naručito ako je u pitanju samohrani roditelj, dodala je Blagojević.

"Uvijek naglasimo u prijavi da se navedu specifičnosti djeteta. U smislu da li je roditelju omogućeno da lako dođe do vrtića, da li roditelj posjeduje vozilo, da li je samohrani roditelj, da li ima još djece i slično. Mi u upisnoj komisiji i ako nismo u obavezi da to činimo, jako obraćamo pažnju na te detalje da bismo izašli u susret svim roditeljima koliko god je to moguće, naručito djeci sa posebnim obrazovnim potrebama i djeci koja žive samo sa jednim roditeljem. Gledamo da budemo humani", istakla je ona.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku: