30-01-2023

(VIDEO) Uskoro rekonstrukcija ulica u centru Budve i izgradnja kružnog toka

Nakon sprovedenog postupka javne nabavke i okončane tenderske procedure Opština Budva zaključila je ugovor sa firmom "Geotehnics, Projects i Consalting" d.o.o. iz Podgorice, najpovoljinjim ponuđačem za sprovođenje stručnog nadzora nad radovima na rekonstrukciji ulica u centru grada sa izgradnjom kružnog toka. Vrijednost ugovorenog posla je 54 hiljade i 450 eura.

(VIDEO) Uskoro rekonstrukcija ulica u centru Budve i izgradnja kružnog toka | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Detallji ovog ugovora nalaze se na sajtu opštine Budva u rubrici javne nabavke.

Podsjećamo da je programom uređenja prostora Opštine Budva za 2023. godinu predviđen prioritetni investicioni zahvat rekonstrukcije ulica 22. novembra i Mediteranske do skretanja za ulicu 13. jul, u okviru DUP-a Budva Centar. Ukupna vrijednost pomenutih radova iznosi milion i 730 hiljada eura.

Jedan od najznačajnijih investicionih projekata kojim bi se poboljšao protok saobraćaja u centru grada čekao je na realizaciju pune četiri godine, što zbog perioda epidemije korona virusa, što zbog nesloge u lokalnom parlamentu. Posljedica svega toga bilo je neusvajanje investicionih planova na vrijeme i nemogućnost izvođenja radova.

Podsjetimo, pri isteku 2018. godine tadašnji predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović, predstavio je strateški projekat u Budvi, saobraćajno rješenje centra grada kroz pretvaranje ulica 22. novembara i Mediteranske u bulevare, i izgradnju kružnog toka kod gradske Pošte.

Iz Sekretarijata za investicije nezvanično saznajemo da će narednih dana biti raspisan tender za izbor izvođača radova, a projekat bi, ukoliko se postigne kvalitetan dogovor, trebalo da bude završen do početka turističke sezone.

Video prezentacija budućeg izgleda saobraćajnica u centru grada:




J.M.