09-04-2023

(VIDEO) Uspješno završen drugi „Humanitarni Vaskršnji bazar”

Škola vjeronauke parohije paštrovske „Sveti Vasilije Ostroški“ sa Svetog Stefana organizovala je drugu po redu manifestaciju „Humanitarni Vaskršnji bazar”. Bazar je uspješno, no ipak zbog loših vremenskih uslova završen ranije nego što je planirano!





Bazar je održan juče i danas ispod Pošte, ali se zbog vremenskih uslova završio ranije nego što su organizatori planirali.



"S ovim bazarom stičemo veliko iskstvo, on postaje tradicija. Građani su željni događaja u okviru crkve. Mi smo danas ovdje imali mnoštvo prazničnih motiva, motiva praznika Cvijeti i Vaskrsa, neke stvari su proizvela sama djeca, neke uz pomoć roditelja, a bilo je i hrane, crkvenih detalja i relikvija", kazao je protojerej Dragoslav Rakić iz Škole vjeronauke parohije paštrovske Tudorovići – Sveti Stefan.



Kupovinom proizvoda na bazaru ili svojom donacijom prisutni su učestvovali u prikupljanju sredstava koja će biti usmjerena učenicima škole vjeronauke u cilju ostvarivanja novih vannastavnih aktivnosti i potreba rada same škole, poručio je on.

Bazar će zbog ranijeg završetka možda biti održan i u sljedeću subotu.