02-05-2024

(VIDEO) Vučković: Sa Abrumom počinje sezona u Starom gradu

Turistička sezona na budvanskoj rivijeri polako se zahuktava, naročito kod uže zone Starog grada, a o tome je u Jutrom iz Budve govorio Luka Vučković iz Udruženja ugostitelja Budve.

(VIDEO) Vučković: Sa Abrumom počinje sezona u Starom gradu | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

U Budvi trenutno boravi više od 15 hiljada gostiju.

"Ova predsezona kod nas u Starom gradu mogu slobodno da kažem da je odlična. Što se tiče karnevala i Abruma, nama je to sretno veče, puno lijepih emocija i veselja. Sa Abrumom počinje sezona u Starom gradu. Mi smo ih dočekali onako kako dolikuje i sve same pohvale za sve učesnike", kazao je Vučković.

Dodao je da u Starom gradu treba sačuvati tradiciju.

"Trebamo sačuvati Stari grad jer je on ujedno sa plažama koje ga okružuju, najljepši dio grada, tu je plaža Mogren, Pizana, preko puta je ostrvo Sveti Nikola i sve je to jedna cjelina koja daje lijep identitet Budvi. Saglasan sam da treba da se razvija svaki dio Budve, jer imamo prelijepe predijele u našem gradu. Što se tiče Starog grada, samo bih malo više apelovao na privredu da ubaci nešto od naših proizvoda u toku karnevalskih dana, poput: ruštula, pašticada, brodeto i slično, jer zaista imamo širok spektar ponude i kulinarskih specijaliteta koji krase ovaj grad", istakao je on.

U nastavku pogledajte cijeli razgovor: