02-04-2023

(VIDEO) Vujović: Izlaznost u Budvi do 20 sati 68,23 odsto

Do 20h na predsjedničkim izborima u Budvi biračko pravo je iskoristilo 12.860 građana ili 68,23 odsto upisanih u birački spisak, saopštio je predsjednik Opštinske izborne komisije Budva, Đorđije Vujović.

(VIDEO) Vujović: Izlaznost u Budvi do 20 sati 68,23 odsto | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/D.P.

"Izborni dan je protekao onako kako bi svako poželio. Građani su izašli masovnije nego u prvom krugu. Nije bilo prigovora, niti ometanja glasanja", rekao je Vujović.

Kako je naveo, putem pisma glasalo je oko 340 birača, malo više nego u prvom krugu.

"Sada imamo najnaporniji dio posla, sređivanje izbornog materijala. Preliminarni rezultat iz Budve imaćemo za sat vremena. Želim da se zahvalim Radio Televiziji Budva koja je cijelo vrijeme informisala o izbornom procesu, zahvaljujem se građanima Budve i članovima OIK Budva", poručio je Vujović.



Presjek do 18h

Predsjednik Opštinske izborne komisje Budva, Đorđe Vujović kazao je da je danas do 18h prema posljednjim podacima građansko pravo iskoristilo 11.529 građana, odnosno 61,17 odsto birača upisanih u birački spisak opštine Budva.

"Neregularnosti za sada nema, članovi komsije obilaze biračka mjesta, ali sve je u redu za sada", kazao je Vujović.

On je istakao da su zahtjevi putem pisma zaprimljeni do 13h te da se i glasanje na taj način privodi kraju.

Sljedeći presjek Vujović je zakazao malo iza 20h.

Presjek do 15h

Članica izborne komisije Budva, Milica Đukić kazala je da je do 15h u Budvi svoju građansku dužnost ispunilo 9.203 birača, što je 48,83% od ukupnog broja birača koji iznosi 18.847.

Đukić je napomenula da izborni dan protiče mirno, te da da za sada nema nikakvih nepravilnosti.

Presjek u 12h

Do 12h u Budvi je glasalo 5.978 birača ili 30, 76 odsto.

"Nemamo ni jedan prigovor niti primjedbu, građani mirno obavljaju svoju građansku dužnost", kazao je Vujović najavljujući da će sledeći presjek biti u 15 sati.

Presjek u 9 sati

Predsjednik Opštinske izborne komisije Budva, Đorđije Vujović kazao je da izborni dan u našem gradu protiče bez problema istakavši da je svih 28 biračkih mjesta otvoreno u 7 sati.

"Do 9 sati glasalo je 1.424 birača, što je 7,56 odsto izašlih. Izlaznost je identična kao i u prvom krugu. Sajt putem kojih građani mogu da se informišu birači.me radi, nadamo se da će ostati tako do kraja dana", kazao je Vujović.

U drugom krugu učestvuju kandidati Demokratske partije socijalista i Pokreta Evropa sad, Milo Đukanović i Jakov Milatović.