05-10-2023

(VIDEO) Vujović o pilot projektu za Cetinje i Kotor: Identifikovati ključne izazove u crnogorskom turizmu i donijeti preporuke

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) prezentovala je lokalnim turističkim organizacijama projekat integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji, a tim povodom gošća Jutrom iz Budve bila je predstavnica NTO CG, Milena Vujović.


Vujović, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Riječ je o projektu kojim je predviđena sveobuhvatna analiza kvaliteta u svim segmentima ponude. Analiza se po prvi put sprovodi u Crnoj Gori, a ima za cilj podizanje nivoa kvaliteta usluga i proizvoda u turizmu.

Govoreći o projektu Vujović je naglasila da je za sve visokokvalitetne destinacije, kao i one koje to teže da budu, tipično to da ovakve projekte sprovode periodično.

Projekti se, kako je pojasnila, sprovode periodično u cilju sagledavanja izazova u turizmu, načina unapređenja kvaliteta, te dobijanja preporuka za otklanjanje nedostataka.

"To je i cilj ovog projekta koji se ove godine spovodi kao pilot faza za dvije destinacije: Cetinje i Kotor. Mi smo već krenuli sa nekim aktivnostima i cilj je da kroz njih identifikujemo ključne izazove u crnogorskom turizmu, a nakon toga donesemo i odgovarajuće preporuke. Za nas ovaj projekat sprovodi kompanija Feel IQM, koja je to radila i za brojne druge destinacije. Tako da, vjerujemo da ćemo na kraju i mi, i turistička privreda, i lokalne turističke organizacije biti zadovoljni rezultatom", kazala je Vujović.

Ona je istakla da je započelo mjerenje online reputacije na nivou Cetinja i Kotora, te da je evidentirana prosječna ocjena zadovoljstva gostiju od 88/100.

"Sve preko 80 se tretira kao visoka ocjena, tako da smo zadovoljni prvim rezultatima. Do njih se došlo tako što je obrađeno oko 17.800 komentara i recenzija na online platformama sa putovanja", kazala je Vujović.

Kompletno gostovanje pogledajte na sljedećem linku:



M.S.