18-07-2023

(VIDEO) Zbog nedostatka kvoruma sjednica lokalnog parlamenta odložena za 15. avgust

Sjednica lokalnog parlamenta odložena je zbog nedostatka kvoruma, te je predsjednik SO Budva Nikola Jovanović zakazao novo skupštinsko zasijedanje za 15. avgust sa početkom u 12 časova.

(VIDEO) Zbog nedostatka kvoruma sjednica lokalnog parlamenta odložena za 15. avgust | Radio Televizija Budva

Foto: Printscreen

Od ukupno 33 odbornika sjednici je prisustvovalo samo 14 iz Kluba odobrnika "Milo Božović na prvom mjestu".

Četiri odbornika nisu došla kao ni kompletna opozicija Demokrate, URA, SNP, te koalicija okupljena oko Demokratske partije socijalista (DPS).

Odbornici Socijaldemokratske partije (SDP) takođe nisu prisustvovali današnjem zasijedanju.



Prije prozivke o prisustvu odbornika Jovanović je dao mogućnost da se proceduralno javi Marijana Božović šefica kluba odbornika nekadašnje DF- a koja je optužila odbornike koji nisu došli, rekavši da su lične interese i svoje "pune džepove stavili ispred interesa građana”.

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović je na početku današnjeg zasijedanja kazao da odsustvo nije najavljeno ni od jednog odbrnika, te da nije jasno ni zašto.

"Preuzimaju odgovornost za buduće poteze. Iz Luke Budva su najavili proteste, ali ne postoji politička volja da se Luka Budva vrati građanima. A ne lični interesi da se zadovoljavaju. Danas su našli neki da ne dođu na sjednicu, a mi im poručujemo da je nama poruka jasna. Gospodin Božović jeste i biće predsjednik Opštine Budva, a ovaj saziv parlamenta funkcioniše dok građani suprotno ne kažu. Ne bih volio ponovo da nas neko testira, a spremni smo da ponovo isto odgvorimo", istakao je Jovanović.

Branko Vujičić ispred budvanskih ribara je poručio da će se prije ili kasnije izboriti za Luku Budva.

"Pozdravljam sve građane Budve, odobrnike i predsjednika Skupštine. Opet se pojavio sindrom Džaković u Budvi. Da smo danas tu tačku izglasali, naša djeca bi mogla slobodno da šetaju marinom. Sramota je ovog puta za sve odbornike što nijesu danas ovdje. Gdje ribari stanu, tu je pobjeda", poručio je Vujačić.

Predložen dnveni red za osmu sjednicu SO Budva:



Dopuna:

Predlog Deklaracija o zaštiti područja Paštrovska gora.

Odluka o bratimljenjnu Crne Gore, Opštine Bodrum, Turska.