14-06-2017

Vinipuovci za vršnjake iz Bijele

Da se humanost uči od malih nogu i da je zastupljena i među našom najmlađom populacijom - vrtićanima, govori činjenica da sedmu godinu zaredom Vrtić Vini Pu iz Budve organizuje humanitarnu akciju za drugare iz Dječjeg doma Mladost iz Bijele u petak, 16. juna, ispred zidina Starog grada od 18h.

Vinipuovci za vršnjake iz Bijele | Radio Televizija Budva

Direktorica Marina Jovanović je, u razgovoru za Radio Budvu, kazala da će tog dana trinaestoro djeca iz Bijele doći sa svoje dvije vaspitačice.

"Prvo ćemo ih povesti u Akva park koji će im omogućiti nezaboravnu zabavu, nakon čega ćemo im, uz pomoć naših prijatelja i sponzora, prirediti ručak. A onda ćemo se svi zajedno družiti ispred Starog grada uz Šanta Pantu", najavila je Jovanović.

Djeci iz Vini Pua, pridružiće se tradicionalno i vrtićani iz budvanskog vrtića, a ove godine i gosti iz Podgorice, Bara i Kotora.

"Zajedno ćemo organizovati izložbu dječijih radova u vidu prstenčića, narukvica, ogrlica, krunica i slično, koji će se i prodavati ali za sumu koju odredi sam kupac. Ono što treba naglasiti je da nije riječ o akciji komercijalnog karaktera, već o humanitarnoj i edukativnoj akciji, a sav prihod je namijenjen djeci iz Bijele. Ranijih godina su se uključivali i građani i turisti koji su donosili igračke, garderobu i obuću što mi nakon alcije odnesemo u Bijelu", naglasila je Jovanović.

Jovanović je istakla da su ih ove godine podržali Opština Budva, Komunalna policija i Turistička organizacija Budve.