24-12-2023

Više od 20.000 sijalica zasijaće danas na budvanskoj jelci

„Sa velikom radošću pozivamo drage goste i sugrađane, prije svega najmlađe, da danas u 17 sati prisustvuju svečanom paljenju novogodišnjih sijalica na jelci koja će tokom praznika krasiti trg ispred Starog grada u Budvi“, poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva i ističu da će nas u magiju predstojećih praznika uvesti dječiji gradski hor iz Budve, kojim rukovode Renata Perazić i Milica Radoman.


Foto: TOB

Jelku visoku 12 metara i tešku 3 tone, koju gradu i sugrađanima poklanjaju TO Budva i Opština Budva, krasiće oko 300 ukrasnih kugli u zlatnoj i plavoj boji, a u trenutku kada zasija više od 20.000 led sijalica, zvanično će započeti odbrojavanje do ulaska u novu 2024. godinu.

Takođe, danas će se od 11 sati u okviru manifestacije „Budi u Budvi“, na glavnom gradskom trgu održati programi za najmlađe: kreativna radionica na temu „Najljepša novogodišnja čestitka“, priredbe budvanskih vrtića „Maštolend“, „Moj svijet“ i „Ljubica V. Jovanović Maše“ i nastup KUD „Kanjoš“. Zainteresovani mališani će na raspolaganju imati i facepainting, dok će ih sve vrijeme animirati interesantne maskote.

Svi programi na tgu ispred Starog grada i na Adriatic Street Festivalu, u organizaciji TO Budva i Opštine Budva uvertira su za bogata trodnevna muzička dešavanja koja će početi u subotu, 30. decembra u 19 sati koncertom Gradske muzike Budve, nakon čega će uslijediti „Akademia“ bend iz Bara, Dejan Petrović Big Band i Aleksandra Prijović. U nedjelju, 31. decembra u 12 sati održaće se koncert „Djeci dječije“ hora „Zvjezdice“ iz Podgorice, kojim rukovode Ana Klepić i Sanja Perić, dok će u večernjim satima nastupiti Đorđe David i „Death Saw“, uz Ivanu Peters i specijalnu gošću Slavicu Angelovu. Iste večeri će nastupiti i poznati beogradski rok bend „Van Gogh“, a u novu 2024. godinu budvansku publiku će uvesti Toni Cetinski.

Koncert klasične muzike „Muzika raspoloženja“ i ove godine je planiran za prvi dan januara u 14 sati, a poznate operske arije će u Budvu „donijeti“ renomirana imena: Ljubica Vraneš, Dragoljub Arsić, Vesna Đurković, Marko Živković i Lana Asija Dabović. Publici će se i ove godine predstaviti najmlađi crnogorski kompozitor i talentovani pijanista – trinaestogodišnji Budvanin Nemanja Radulović. Poslednje muzičko veče na trgu će obilježiti koncerti Nikole Rokvića, Marije Šerifović i Željka Joksimovića.