14-03-2024

Vlada raskida ugovor Opštine Budva i Morskog dobra oko Luke Budva?

Sada pritvoreni predsjednik Opštine Budva Milo Božović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj potpisali su početkom marta 2023. ugovor kojim će to javno preduzeće lokalnoj upravi ustupiti na privremeno korišćenje Luku Budva kod Starog grada


Foto: Pexels

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je i odluka o raskidu ugovora koji su početkom marta prošle godine zaključili Javno preduzeće Morsko dobro i Opština Budva.

To je "Vijestima" nezvanično potvrđeno.

Sada pritvoreni predsjednik Opštine Budva Milo Božović i direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj potpisali su početkom marta 2023. ugovor kojim će to javno preduzeće lokalnoj upravi ustupiti na privremeno korišćenje Luku Budva kod Starog grada.

Vlada premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića je prethodno u februaru prošle godine usvojila Odluku o preuzimanju Luke Budva, te dala saglasnost na Sporazum između Javnog preduzeća i Opštine kojim se lokalnoj upravi daje marina na privremeno korišćenje do raspisivanja tendera i izbora koncesionara.

Izvor: Vijesti