30-08-2022

Vojinović: Srećni smo što smo u kratkom periodu uradili sve da prosvjetni radnici Budve uđu u davno očekivane stanove

Ministar Miomir Vojinović uručio je danas u Budvi ključeve prosvjetnim radnicima iz Budve koji su podstanari, a ključeve stanova dobila su 74 budvanska prosvjetara, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.


Foto: Ministarstvo prosvjete

Iz ovog vladinog resora su kazali da je, izražavajući izuzetnu čast i zadovoljstvo što prisustvuje radosnom i dugo čekanom trenutku kada prosvjetni radnici u Budvi, podstanari, konačno ulaze u svoje stanove, Vojinović naglasio da se kao ministar sa ovom problematikom suočio praktično na samom kraju procesa, koji je obilovao brojnim nepravilnostima i otkrio sistemske slabosti rješavanja stambenih problema zaposlenih u prosvjeti.

"Posebnu zahvalnost Ministarstvo svakako duguje Opštini Budva koja je čak i preko granica dogovorenog, a ponekad i objektivnih mogućnosti činila sve što se moglo da se iz problema izađe, a naročito poslije 2016. godine. Crna Gora i njen obrazovni sistem zaslužuju drugačiji, sistematičan, inkluzivan i meritoran sistem zasnovan na tome da se svima omogući jednak pristup mogućnostima. Jedna neopravdano malo plaćena profesija kakva je prosvjeta mora imati sistem koji efikasnije i pravičnije odgovora na
stambenu problematiku zaposlenih, kako ne bi došlo do ugrožavanja samog vaspitno-obrazovnog rada, čije bi štete trpjeli svi mladi i država Crna Gora", istakao je ministar prosvjete.

Ministar Vojinović kaže da u Ministarstvu nisu srećni zbog ovog
trenutka u onom smislu koji podrazumijeva potpuno dovršen proces,
proceduralno sledstven.

"Ali smo srećni što smo u vrlo kratkom periodu koliko je ova Vlada trajala uradili sve što smo mogli da prosvjetni radnici Budve, oni najugroženiji, uđu u svoje davno očekivane stanove. Pred nama će, ili novom Vladom, biti još mnogo posla, kako po pitanju legalizacije, tehničkog prijema, procjene kvaliteta radova, neophodne dodatne infrastrukture kako bi ovo naselje bilo dostojno prosvjetnih radnika i važnog posla koji
obavljaju", istakao je ministar Vojinović.

Dodjeli ključeva prisustvovali su i Milijana Jelušić, državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete i predstavnici Opštine Budva Milo Božović i Nikola Jovanović.