17-08-2020

Volonterke Demokrata podnijele prijavu protiv aktiviste DPS-a zbog vrijeđanja i polivanja vodom

Volonterke Demokrata Ana Bečić i Dana Vuković podnijele su prijavu Centru bezbjednosti Budva protiv aktiviste DPS-a, koji ih je, kako su navele, polio lavorom vode, prije toga, vrijeđao, psovao, istovremeno prozivajući Dragana Krapovića, bivšeg predsjednika Opštine Budva i kandidata za poslanika Koalicije „Mir je naša nacija“.



Kako su navele u prijavi, 16. 08. 2020. godine oko 13:30h u naselju Golubovina, radile su terensku kampanju od vrata do vrata za koaliciju "Mir je naša nacija", kada su, prilikom kucanja od vrata do vrata od stana, doživele neprijatnost.

"Na trećem spratu vrata nam je otvorila gospođa sa djecom, saslušala nas, i kada je htjela da uzme materijal u ruke, naišao je njen suprug, otjerao nas riječima "Odlazite odavde, nećemo ništa od vas", i rekao džukele. Krenule smo dalje, kada je on izašao iz stana i nervozno uzeo materijal sa drugih vrata, psujući nas. Prilikom posjete još jednom stanu, doživjele smo manju verbalnu neprijatnost, i krenule ka izlazu zgrade. Tom prilikom smo ugledale pobacan materijal ispred zgrade, i kada smo se sagnule da ga pokupimo, na jednu od nas je pala veća količina vode. Pogledale smo gore i vidjele na terasi sa lavorom gore pomenutu osobu koja nas je otjerala sa vrata pogrdnim riječima", navele su Bečić i Vuković u prijavi koju su dostavile našem portalu.



Kako su pojasnile, ista osoba im je uputila niz ružnih i uvrijedljivih riječi, sve vrijeme prozivajući Dragana Krapovića.

"Nastavio je uvredama, i govorio da smo mi krivi za sve svađe Crnogoraca i Srba, i da zbog nas niko ne može da se izjasni koje je nacionalnosti. Bile smo u šoku, doživjele smo veliki stres i pozvale ga da izađe na terasu da ga snimimo, sve to što je rekao, nije izašao. Uspjele smo da napravimo fotografiju iz priloga, iz kontakta sa prijateljima imamo saznanja da se radi o osobi po imenu Boro Marković iz Nikšića, nastanjen u Budvi, i po našim informacijama radi u kazinu hotela Splendid. Molimo vas da provjerite navode od dotične osobe, i molimo vas da nas o istom obavijestite, i da nam omogućite da na normalan i miran način sprovedemo kampanju za izbore u Budvi", navele su u prijavi.

Ovaj događaj oštro je osudila Koalicija "Mir je naša nacija", ukazujući na sramno, siledžijsko, nervozno i kukavičko ponašanje DPS aktivista.

"Demokratska partija socijalista u junake naših dana proizvodi svoje aktiviste, koji junaštvo demonstriraju sa bezbjednih visina svojih balkona, odakle polivaju vodom djevojke, pritom kaljajući državnu zastavu Crne Gore i izražavajući najgrublje nepoštovanje. Kako se u svakodnevnom životu ne bismo susretali sa pojavama kao što je ova, istovremeno siledžijska i kukavička, potreban nam je mir. Jer mir je kada poštuješ stav koji je drugačiji od tvog. Mir je kada ne mrziš drugog zbog boje njegove majice. Mir je kada ne zloupotrebljavaš, već poštuješ svoju zastavu. Mir je kada fizički ne napadaš neistomišljenike", poručili su iz Koalicije „Mir je naša nacija“.