21-06-2016

Vozači koji nepropisno parkiraju vozila moraju da snose sankcije

Svi oni vozači koji se parkiraju na mjestima gdje nije dozvoljeno, moraju da snose sankcije, odnosno da plate za dislociranje svog četvorotočkaša.

Vozači koji nepropisno parkiraju vozila moraju da snose sankcije | Radio Televizija Budva

Zbog velike frenkvencije automobila ka Starom gradu u prijepodnevnim satima, specijalno vozilo pauk bilo je na terenu i obavljalo svoju misiju. Svaki automobil koji nije imao propusnicu bio je uklonjen. Službenici Komunalne policije u saradnji sa Parking servisom trude se da, koliko je u njihovoj mogućnosti, odgovore zadatku koji obavljaju, pa kako kažu prvo ide lijepa riječ i molba da se ukloni automobil, a suprotnom pristupaju dislociranuju vozila.

Od prije dva dana Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent i Parking servis postavili su rampu kod hotela Park kako bi spriječili prolazak automobila duž šetališta. Uprkos tome, šetalištem pored vozila koji imaju propusnicu za dostavu tu su i službeni automobili koji su zbog nekog čudnog razloga parkirani tamo gdje im nije mjesto.

Zbog bahatih vozača koji su spremni da se verbalno, pa i fizički obračunavaju kada traže da se rampa podigne kada oni prolaze, neophodna je asistencija policije.

Na licu mjesta, naša ekipa se uvjerila da su nakon poziva zbog automobila koji je nepropisno parkiran na šetalištu, za nepunih pet minuta stigli pripadnici Interventne jedinice CB Budva i postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima. Tokom sezone, sve nadležne službe trebalo bi da saradjuju kako bi turisti ponijeli lijepu sliku iz Budve.

Opširnije u Polisu od 19:00 i 22:00