24-10-2020

VOZAČI OPREZ: Pojačane radarske kontrole

Na putnom pravcu Cetinje - Budva službenici saobraćajne policije vrše svakodnevno radarske kontrole kazao je za portal RTV Budva, zamjenik komandira stanice policije CB Budva, Željko Kadović, apelujući na vozače da poštuju saobraćajan pravila i propise.

VOZAČI OPREZ: Pojačane radarske kontrole | Radio Televizija Budva

Kako je istakao, cilj kontrole je preventiva i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, a nikako represija prema građanima.

"I ovim putm apelujemo na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, istakao je Kadović.

Budvanska policija je tokom septembra izdala 28 prekršajnih prijava i 258 prekršajnih naloga.

"U istom periodu dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda u kojima je lake tjelesne povrede zadobilo 10 lica, tri lica teške tjelesne, dok je jedno lice smrtno stradalo. Pod uticajem alkohola zatečeno je 25 vozača, dok je zbog vožnje u alkoholisanom stanju šest lica lišeno slobode", naveo je on.

Kazne za prekoračenje brzine veće od 50 km u naseljenom mjestu i veće od 70 km van naseljenog mjesta kreću se u rasponu od 150 do 1000 eura.


D.B.