07-12-2017

VPSCG: Danijela Franeta predsjednica Stručnog savjeta za plivanje

Na 8. sjednici Upravnog odbora Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore u Podgorici, verifikovana je odluka o imenovanju Danijele Franete za predsjednicu Stručnog savjeta za plivanje VPSCG, dok su za članove Stručnog savjeta za plivanje imenovani Dijana Dika Saveljić, Sead Adrović, Rajko Ćupić i Predrag Ivanović, saopštili su iz VPSCG.

VPSCG: Danijela Franeta predsjednica Stručnog savjeta za plivanje | Radio Televizija Budva

Pored toga, verifikovane su propozicije za Kup Crne Gore 2017/2018, kao i Odluka o vanrednom prelaznom roku 2017/2018. Dogovoreno je i da se Skupština VPSCG održi 27. decembra u prostorijama Saveza u Podgorici.

Na sjednici je, između ostalog, razmatran zaključak Stručnog savjeta za vaterpolo po izvještajima o radu svih reprezentativnih vaterpolo selekcija u sezoni 2016/2017. Nastupi selekcija 1997. godište 000. godište (U17) i 2002. godište (U15) su ocijenjeni kao uspješni, a pogotovo selekcije U17 koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Malti.

Selektor Vladimir Gojković je podnio poseban izvještaj o radu „A“ selekcije tokom 2017. godine i nastupu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, koji je dobio pozitivnu ocjenu, pogotovo uvažavajući okolnosti procesa podmlađivanja selekcije i stvaranja osnova za ovaj i naredni olimpijski ciklus.

Oko narušavanja discipline Darka Brguljana tokom SP u Budimpešti, konstatovano je da je njegov odnos prema obavezama u reprezentaciji bio nedopustiv, tim prije što bi upravo on kao iskusan igrač trebalo da bude uzor mlađim reprezentativcima. Kako se takvo ponašanje u crnogorskim reprezentativnim selekcijama ne može tolerisati nikome, UO VPSCG je dao punu podršku selektoru, koji ga je udaljio iz sastava, do daljnjeg. Njegov dalji angažman u reprezentaciji razmotriće selektor ukoliko igrač spozna učinjenu grešku i izrazi spremnost za maksimalnu angažovanost i odgovoran odnos prema nacionalnoj selekciji, saigračima i stručnom štabu.

Sjednica u Podgorici počela je minutom ćutanja povodom smrti dugogodišnjeg vaterpoliste, međunarodnog sudije i delegata Aleksandra Aca Adžića.