05-01-2023

Vučković: Budva punija nego ikad, ima potencijal da živi tokom cijele godine

Ugostitelj i član Savjeta Mjesne zajednice Stari grad ocijenio je da je 2022. rekordna godina što se tiče broja gostiju u Budvi tokom novogodišnjih svečanosti, te da sveukupan učinak može da se poistovjeti sa 2007. i 2008. godinom koje su obilježili koncerti legendarnih Rolingstonsa i Lenija Kravica.


Foto: Portal RTV Budva

Gostujući u Jutrom iz Budve, Vučković je istakao da novogodišnja noć i zimska sezona, koja još traje, nude sadrzaj koji je doprinio da Stari grad zivi i u ovom periodu godine i da je Budva punija nego ikad.

"Budva je 3. januara bila puna i uveče i preko dana, a mi se nadamo da će tako da se nastavi i dalje. Brzo se ponovo postavljaju sportski tereni ispred Starog grada koji bi trebalo da budu tu do 1. aprila. Nadamo se da, što se tiče posla, zaista nećemo osjetiti neki prazan period što se tiče zimske sezone", rekao je on.


Trg ispred Starog grada tokom novogodišnjih svečanosti, Foto: TOB

Vučković smatra da Budva ima potencijal da živi tokom cijele godine.

"Budva ima izuzetne potencijale, u sferi sportsko-rekreativnog i kongresnog turizma. Klima je blaga, mislim da ima oko 270 ili 280 lijepih dana, što znači da je Budve toplo područje. Jun i avgust su puni, međutim treba napuniti i predsezonu i postsezonu, s tim da predsezona počne ranije, čak i 1. marta, a postezona da traje do 1. februara. Mislim da Budva može da se izbori sa tim i doprinese da svi mi živimo i radimo u punom kapacitetu tokom 12 mjeseci. Naravno da mi iz privrede moramo da napravimo balans sa Opštinom Budva, kako bi mogli zajedno da djelujemo i privučemo turiste u naš grad i van sezone", kazao je Vučković.


Vučković, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Kada je turizam u Budvi u pitanju, Vučković smatra da na boravak u našoj destinaciji posjetioce mogu prvenstveno privući sportske manifestacije ili koncerti koji bi se održavali krajem februara ili u martu.

Takođe, ukazuje da bi prostor ispred Starog grada trebalo obogatiti sadržajima poput klizališta i prostora za sankanje sa vještačkim snijegom.

"To bi zaista doprinijelo jednom drugačijem zimskom viđenju Starog grada", naveo je Vučković.


Pune bašte kafića u Budvi 3. januara, Foto: portal RTV Budva

Podsjetimo, prema procjenama turističkih poslenika, tokom tri novogodišnje noći koje su u Budvi obilježili koncerti regionalnih zvijezda poput Gibonnija i Dina Merlina, kao i perspektivnih lokalnih bendova, u našoj destinaciji boravilo je preko 50 hiljada gostiju.

Na humanitarnoj trci prikupljeno oko 1.600 eura za Dnevni centar

On se osvrnuo i na prvu humanitarnu trku koju su 30. decembra prošle godine pod nazivom "Budva trči" organizvali Triatlon klub "Budva" i lokalna turistička organizacija.

"Sve je proteklo u najboljem redu. Vremena su izuzetna. Prvo mjesto je trčao 36 minuta momak iz Cetinja, a u ženskoj konkurenciji 36 i po minuta i to su zaista perfektna vremena. Bilo je oko 78 učesnika, a cjelokupna trka je trajala sat i 10 minuta od prvog do posljednjeg mjesta. Prikupljeno je oko 1.600 eura, što je za svaku pohvalu", istakao je Vučković.