16-02-2024

Vujičić: Bez DPS-a, URE i SDP-a nema kvoruma u Budvi

Kada odbornike bira partija umjesto građana, tada je sve moguće pa i da partije, koje su se zaklele da nikad neće praviti koaliciju sa DPS-om, prihvataju pomoć DPS-a da se obezbijedi kvorum za rad sjednice, saopštio je predstavnik NU Građanska akcija, dr Božidar Vujičić.


Foto: NU Građanska akcija

On je ocijenio da najača opoziciona partija u Budvi, umjesto da iskoristi nemogućnost većine da obezbijedi kvorum iz sopstvenih redova, nudi ruku spasa većini da i dalje opstane na vlasti.

"Primjer sa današnje sjednice Skupštine opštine Budva ukazuje da svo vrijeme vlast u Budvi vrši Demoktarska partija socijalista.
Pored današnjeg primjera i činjenica da se kastrofalni planovi DUP Budva Centar i DUP Bečići i dalje koriste, jasno ukazuje da vlast u Budvi vrši DPS-a", poručio je Vujičić.

On je kazao da DF i Demokrate i dalje izbjegavaju da stave van snage DUP Budva Centar i DUP Bečići iako su, kako je naveo, to obećali građanima, još pred izbore 2016. godine.

"Navedeni planovi nepovratno uništavaju najdragoceniji prostor u Budvi, zato što su enormno prekoračili parametre iz plana višeg reda, zato što je istekao period na koji su usvojeni, zato što je urbanistički inspektor utvrdio da su usvojeni suprotno zakonu i zato što je odlukom o izradi prostorno urbanističkog plana opštine odrđen moratorijum na izgradnju, za ove planove, do usvajanja prostorno urbanističkog plana. Moratorijum na DUP Budva Centar i DUP Bečići ukinula je Vlada koju je predvodio premijer Dritan Abazović i pored činjenice da moratorijum određen da traje do usvajanja prostorno urbanističkog plana opštine, koji je još u fazi izrade", zaključio je Vujičić.