20-10-2022

Vujičić: Demokrate i Demokratski front imali šest godina mandata da nešto urade

"Za vrijeme mandata Demokratske Partije Socijalista, vlasnicima zemlje u zahvatu morskog dobra, država se uknjižila na zemlju po službenoj dužnosti, bez plaćanja pravične nadoknade. Mnogi istinski vlasnici zemlje u zoni morskog dobra ne znaju da se država uknjižila na njihovu zemlju, odnosno mnogi su zatečeni sa činjenicom da se u listovima nepokretnosti ne vode više kao vlasnici svoje zemlje već kao korisnici, dok se država vodi kao vlasnik", poručuje se u saopštenju Božidara Vujičića nosioca liste „Dr Božidar Vujičić - Građanska Akcija - Za bolju Budvu“.



Saopštenje prenosimo u cjelosti

Od 2016. godine Demokrate i Demokratski front imali su šest godina mandata da nešto urade, kako bi se građanima ili platila pravična nadoknada za zemlju ili vratilo vlasništvo, ranijim vlasnicima, međutim nisu uradili ništa po tom pitanju.

Građani su dovedeni u situaciju da ne mogu da raspolažu svojom
imovinom, da stvar bude još gora, u rešenjima o prenosu vlasništva na državu, državni organi nisu naveli kad su u obavezi da plate zemlju koju su uknjižili na sebe. Udruženje notara odbija da izvrši prenos prava korišćenja, jedinog prava koje je ostalo istinskim vlasnicima. Smatramo da se radi o nezakonitim rešenjima, što je utvrdio i sud u Strazburu, u predmetu Nešić protiv Crne Gore.

Podržite izbornu listu „dr Božidar Vujičić - Građanska Akcija - Za bolju Budvu“ jer ćemo se zalagati da se istinskim vlasnicima plati pravična nadoknada ili vrati vlasništvo nad zemljom.
Zaokružite broj 6.

Nezakonito oduzeta imovina ništa nije urađeno da se stvarnim
vlasnicima vrati njihovo osnovno ljudsko prfavo prfavo svojine tako da se moze ocekivati da ce i u narednom mandatu. Stvarni vlasnici sa svojom imovinom ne mogu da rasšpolazu jer ni u jednoj notarskoj kanceklariji ne mogu ovjeriti kupoprodajni ughovor
jer u listu nepokretnosti su samo korisnici.