14-03-2024

Vujičić: Pregovori u vezi vraćanja Luke Budva građanima idu u odličnom pravcu

Predstavnici građana i predstavnik rukovodstva JP Morsko dobro Nikola Rađenović juče su razgovarali, a građani su tražili odgovor na pitanje kada će se konačno riješiti problem preuzimanja Luke od strane Opštine Budva. Rađenović im je pojasnio da su i Opština i Morsko dobro formirali komisije koje treba da pripreme primopredaju Luke Budva koja će uslijediti u narednim danima.

Vujičić: Pregovori u vezi vraćanja Luke Budva građanima idu u odličnom pravcu | Radio Televizija Budva

Vujičič i Rađenović ispred upravne zgrade Morskog dobra/Foto: printscreen/yt

Predstavnici građana koji imaju vezove ili se bave ribanjem i koji se već osam godina zalažu za vraćanje Luke Budva na upravljanje Opštini Budva okupili su se juče ispred upravne zgrade JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. U ime Morskog dobra njima se obratio Nikola Rađenović.

Nakon sastanka u ime građana izjavu je dao Branko Vujičić.

"Primio nas je pravnik pravne službe, savjetnik, on je čovjek koji je upućen u situaciju, zna sve detalje na relaciji Luka Budva - Opština Budva - građani, tako da nam je ovom prilikom dao pojašnjenja. Naime, rekao je da pregovori traju, te da su izašla dva nova dokumenta, tako da mogu da potvrdim da se ide u odličnom pravcu da se Luka Budva vrati građanima", kazao je Vujičić.

Ističući da želi da vjeruje da će do preuzimanja Luke uskoro konačno doći.

"Ja sam ostario i kad god sam pošao u kancelariju nekog političara, uđeš nezadovoljan izađeš srećan, misliš da je sve gotovo i letiš od sreće, tako smo i mi izašli sa ovog sastanka veoma zadovoljni i nadam se da ovo što se priča i dogovara da će se ostvariti", zaključio je.

Jučerašnjem sastanku nijesu prisustvovali direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj i predsjadnik Upravnog odbora Blažo Rađenović, jer su na službenom putu kazao je Vujućić.

J.M.