09-05-2024

Vujović: Broj birača u Budvi nakon zaključenja spiska, izmijenjeno pet biračkih mjesta

O prijevremenim lokalnim izborima u Budvi koji su zakazani za 26. maj za Jutrom iz Budve govorio je predsjednik Opštinske izborne komisije, Đorđije Vujović.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

On je kazao da je Opštinska izborna komisija do sada, prema kalendaru izbornih aktivnosti, ostvarila sve ono što je bilo zacrtano.

"Što se tiče transparentnosti i javnosti rada, vidjeli ste da je izvlačenje redosljeda na biračkom vrtiću urađeno javno i transparentno, u šta su se svi uvjerili. Juče smo odredili članove i predsjednike biračkih odbora i, kada se zaključi birački spisak i budemo imali tačan broj birača, možemo da idemo na štampanje biračkog materijala. Taj broj ne odstupa od one cifre koja je iznesena prije neka dva mjeseca, 19.042 je tada bilo, a mi očekujemo možda pedesetak birača više u odnosu na posljednji podatak koji smo imali", kazao je Vujović.

Predsjednik OIK Budva naglasio je da ima promjena kada su u pitanju biračka mjesta.

"To je baš jedna velika promjena, tako da ćemo građane i glasače obavještavati i preko Javnog servisa. Dakle, ukupno je zamijenjeno pet biračkih mjesta. Inače, to su tradicionalna biračka mjesta na Slovenskoj plaži gdje su građani navikli da glasaju. Nažalost, zbog turističke sezone ta mjesta nisu dostupna, pa su tri biračka mjesta izmještena u Drugu osnovnu školu, jedno je na Sajmu i još jedno u samoj Slovenskoj plaži, ali promijenjena je adresa. Imamo prvo biračko mjesto broj 6A i tu glasaju birači čije početno slovo ide od slova V do slova G i to je izmješteno u Drugu osnovu školu. Inače, Druga osnovna škola imaće ukupno četiri biračka mjesta. Sljedeće biračko mjesto je 6B - "Druga Osnovna škola" (ulaz od strane sportskih terena) koje je takođe bilo na Slovenskoj plaži i tu glasaju glasači čije početno slovo prezimena počinje od slova D, a završava se sa slovom I. Sljedeće biračko mjesto je broj 13 i ono će takođe da se nalazi u sali za fizičko vaspitanje u Drugoj osnovnoj školi. I imamo biračko mjesto broj 14, to je biračko mjesto koje je do sada bilo na Slovenskoj plaži kod recepcije, a sada se nalazi u hali broj 5 Jadranskog sajma. Biračko mjesto broj 19 nalazilo se u TV sali Slovenske plaže, a sada se nalazi isto na Slovenskoj plaži u Tabacco shop-u", istakao je Vujović.

Kako je kazao, obavještavaće građane da pisana informacija o pomenutim promjenama bude emitovana barem jednom dnevno na Televiziji, a građani će dobiti i poziv za glasanje kako bi dobili tačna biračka mjesta gdje mogu glasati.