16-02-2024

Vukićević: Zaposleni u OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” bliži štrajku nego redovnoj nastavi od ponedjeljka

Prosvjetni radnici bliži su odluci da stupe u štrajk, nego redovnom održavanju nastave od ponedjeljka, a predsjednica Sindikalne organizacije OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša”, Marija Vukićević u pisanoj izjavi za Polis povodom najavljenog štrajka prosvjetnih radnika između ostalog navodi da štrajk nije njihova volja, već jedini način da poslodavca podsjete da pregovori nisu ultimatumi.


Foto: portal RTV Budva/privatna arhiva

"Ne možemo sve povoljnosti prethodno potpisanog ugovora svesti samo na 10 odsto ili 20 odsto, koliko u konačnom duguju, jer u tom granskom kolektivnom ugovoru stoji mnogo više od samog povećanja koeficijenta, a što zahtijeva ozbiljan rad Ministarstva na obezbjeđivanju zakonodavnog okvira, rad na unapređenju uslova rada, podizanju digniteta profesije kao i rad na sistemskim kadrovskim rješenjima. Negiranjem postojanja problema, uporno ćutanje Ministarstva do pred sam početak štrajka, govori nam samo koliko nas zapravo uzimaju za ozbiljno i koliko nas uvažavaju kao socijalne partnere i koliko sami žele da naprave promjene.
Baš zato, prinuđeni smo da odgovorimo jedinstveno i složno kao nikad do sad i da se pobunimo, jer više je dosta", kazala je Vukićević.

Izvor: Polis