01-05-2022

Vuković sa uranka prosvjetara poručio: Obilježavamo deset godina nerada

Umjesto ključeva od stanova, posvjetari u Budvi obilježili još jednu godinu lažnih obećanja.

Vuković sa uranka prosvjetara poručio: Obilježavamo deset godina nerada | Radio Televizija Budva

Foto: Vuk Lajović

Roštilj, piće, bogata zakuska postvaljena na šljunku ispred nedovršenih zgrada sa 150 stanova namijenjenih zaposlenima u pet obrazovno-vaspitnih ustanova Budve – srednje škole „Danilo Kiš“, OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“, Druge osnovne škole, predškolske ustanove „Ljubica Jovanović Maše“, budvanski prosvjetari jutros su organizovali svojevrsni performans za prvomajski uranak, kako bi obilježili punu deceniju od kada je počela izgradnja zgrada.

Okupljeni, njih nekoliko desetina, jutros su uz zvuke poznatih evergrina, koji su se čuli sa razglasa, čekali su da im "uruče ključeve od stanova, jer 1. maj je bio rok kada su se napokon trebali useliti".

Prizor na koji su naišli, u šta su se mogli uvjereti i novinari, svakako ne obećava da će uskoro zgrade biti useljene

Okupljeni su podsjetili da su Ugovoro o izgradnji oktobra 2012. potpisali ispred Stambene zadruge prosvjetnih radnika "Solidarno" Zoran Stanišić, Opštine Budva, tadašnji gradonačelnik Lazar Rađenović, i u ime izvođača radova, kompanije "Cijevne komerc" Danilo Petrović.


"Ugovorom je bilo predviđeno da zgrada bude završena za 18 mjeseci, a radovi da koštaju 8.6 miliona eura. Zgrade ni do danas nijesu završena, a radovi su već dostigli sumu od 11 miliona eura. Opština je sa svoje strane ustupila plac, oslobodila komunalije, a potom i finansirala izgradnju garaža", rečeno je "Vijestima".

Direktor Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" Krsto Vuković čestitao je svima praznik rada.

"Mi imamo posebnu čast da na ovaj način obilježavamo i deset godina nerada na ovom mjestu. To nam ne smeta da u finom raspoloženju ispratimo praznik kako dolikuje", rekao je Vuković

Radovi na gradnji tri stambenen zgrade u Dubovici sa 147 stanova za prosvjetne radnike počela je 2013. i rok za završetak je bio 18 mjeseci. Do useljenja do danas nije došlo.

Izvor: Vijesti

.