04-02-2021

Vulin: Uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin izjavio je da je u toj zemlji danas uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. Vulin je rekao i da se pripadnici te grupe sumnjiče za ubistvo, iznude, otmice i dilovanja drogom.



"Iza nas su mjeseci teškog i napornog rada, neprospavana noć, ali na koju smo svi ponosni, jer je puna uspjeha. Građani Srbije, danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković, uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za ubistvo, iznude, otmice, dilovanja drogom", kazao je Vulin na konferenciji za novinare u Beogradu.

Dodao je da je Srbija „ozbiljna zemlja koja neće dozvoliti da se u njoj stvori novi zemunski klan“.

"Neće dozvoliti grupe koje misle da su jače od države, koje vrše rekete, iznude. Zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal, možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbjednije mjesto", kazao je Vulin.

Vulin kaže i da ne isključuje mogućnost da je bilo još krivičnih djela ove grupe, te je pozvao sve građane da „bilo kakvo saznanje koje imaju o radu ovih kriminalaca“, da se obrate policiji.


(N1)