26-04-2023

XIV Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika Crne Gore sjutra u TN “Slovenska plaža“

Tradicionalno XIV Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika Crne Gore održaće se sjutra na bazenu “Rondo“ Turističkog naselja “Slovenska plaža“ u Budvi, u organizaciji Udruženja šefova kuhinja Crne Gore.


Ilustracija, Foto: Unsplash

"Udruženje tradicionalno organizuje takmičenja u različitim kulinarskim disciplinama sa ciljem da se afirmišu ugostiteljska zanimanja, razmjene stručna znanja i iskustva, kao i predstave nove tendencije i moderne tehnike rada u gastronomiji. Takmičenje ima internacionalni karakter koji obezbjeđuju učesnici iz različitih zemalja svijeta", naveli su organizatori ocijenivši da je u pitanju događaj od nacionalnog interesa za Crnu Gora koja se, kako su naveli, prvenstveno definiše kao atraktivna turistička destinacija sa visokim kvalitetom usluge.

U agendi događaja, oni su naveli da je za večeras predviđen dolazak učesnika, takmičarski dan je sjutra.

U petak će biti organizovan izlet za sudije i predsjednike udruženja koji će, pored ostalog, posjetiti Njeguše i preduzeće “Plantaže“.

Odlazak učesnika planiran je za subotu, 29. april.


Foto: Udruženje šefova kuhinja Crne Gore

Državno prvenstvo ugostiteljskih radnika Crne Gore podržale su Svjetska asocijacija šefova kuhnija i Turistička organizacija opštine Budva.