28-01-2015

Za bezbijednost - tetra sistemi (Audio)

Služba zaštite i spašavanja Budva od 27. januara 2015. godine je priključena opereativnom digitalnom tetra sistemu a paralelno sa montažom počela je i obuka za zaposlene u Vatrogasnoj jedinici.

Za bezbijednost - tetra sistemi (Audio) | Radio Televizija Budva

Nabavka, montaža i obuka za digitalizaciju tetra sistema za potrebe budvanske Sluzbe zaštite i spašavanja, po tenderu je pripala kompaniji Wireless Montenegro čiji je osnivač Vlada CG, a cilj je implenemtacija digitalnog radio sistema u bezbjedonosnim službama CG, istakao je prilikom prezentacije opreme, menadžer prodaje ove kompanije Boris Camović.

Detaljnije tehničke podatke i razliku analognih radio sistema koji su do sada korišćeni i prednosti novo montiranih digitalnih tetra sistema prezentovao je tetra operativni menadžer Igor Nikolić, naglasivši da su do sada uvezani sistemi bezbjedonosnih službi Podgorice, Danilovgrada, Cetinja i Crnogorskog primorja a da se od 1. maja očekuje montiranje tetra sistema i na sjeveru Crne Gore.

Nakon prvih montiranih digitalnih tetra sistema u Budvi, slijedi obuka koju će u etapama pohađati vatrogasci i ostali operativci iz Službe zaštite i spašavanja a po riječima načelnika službe zaštite i spašavanja Opštine Budva, Zdravka Šljukića, za kompletan projekat je do sada Opština Budva uplatila 15.000 eura, Mega market 3.000 dok će preostali iznos od 3.000 ovih dana uplatiti JP „Morsko dobro“.