07-06-2015

Za Crnu Goru 21 medalja na Islandu

Crnogorski sportisti, na juče završenim 16. Igrama malih zemalja Evrope, osvojili su ukupno 21 medalju, od toga devet zlatnih, četiri srebrne i osam bronzanih i na četvrtom su mjestu po broju odličja. Po broju medalja osvojili su četvrto mjesto među reprezentacijama devet država učesnica.

Za Crnu Goru 21 medalja na Islandu | Radio Televizija Budva

Slađana Perunović osvojila je dvije zlatne medalje (na pet i deset hiljada metara), Marija Vuković u skoku uvis, Irfan Čekić i Luka Bakić u dublu (stoni tenis), Danka Kovinić (tenis), Srđan Mrvaljević i Nikola Gušić (džudo), odbojkaška i košarkaška reprezentacija, takođe su bili ispred svih.

Do srebra su stigli Luka Bakić i Irfan Čekić (stoni tenis, ekipno takmičenje), Čekić u singlu, Tanja Božović i Anđela Džaković u džudou.

Ljiljana Matović u skoku udalj stigla je do trećeg mjesta, stonoteniserke Sonja Janković i Neda Milačić Bogdanović dva puta su se okitile bronzom, u timskom i dubl takmičenju. Ljubomir Čelebić u tenisu obezbjedio je bronzu, Luka Bakić u stonom tenisu, Anđela Džaković i Tanja Božović u timskom takmičenju (džudo) i Luka Rakić na 200 metara, kao i naš teniski miks dubl.