19-08-2015

Za Demokrate je neprihvatljivo učešće u tehničkoj vlasti sa DPS u Budvi

I pored činjenice što Socijalistička narodna partija Crne Gore nije stavila potpise na Predlog Demokrata da se glasa o nepovjerenju Vladi Crne Gore i time zajedno sa Demokratskim frontom i Pozitivnom Crnom Gorom onemogućila da Vlada Mila Đukanovića bude smijenjena u Parlamentu 3. septembra 2015. godine, Demokratska Crna Gora je danas, odmah nakon najave SNP-a da će podnijeti Predlog za smjenu Predsjednika opštine Budva, podržala Inicijativu SNP-a.

Za Demokrate je neprihvatljivo učešće u tehničkoj vlasti sa DPS u Budvi | Radio Televizija Budva

S tim u vezi odbornik Demokrata u Skupštini opštine Budva i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Mijomir Pejović potpisao je Predlog SNP-a za razrešenje Predsjednika opštine Budva, bez ikakvog uslovljavanja.

Ovim Demokratska Crna Gora još jednom potvrđuje svoje iskreno opredjeljenje da se svom svojom snagom bori protiv vlasti, a ne protiv opozcije, kako što je to u ovom i prethodnom periodu bilo potencirano od strane naših opozicionih kolega.

Predlog SNP-a za razrješenje Predsjednika opštine Budva je mnogo bolja ideja od predloga ove iste Partije da sa predstavnicima, kako sami saopštiše, organizovane kriminalne grupe, čine novu tehničku vlast u Budvi.

"Za Demokrate je neprihvatljivo učešće u tehničkoj vlasti sa DPS-om, jer smatramo da sa onima koji su uticali, pomagali i podržavali ovo što danas imamo u opštini Budva nema napretka i zajedničkih činilaca. Ukoliko opozicione kolege smatraju drugačije, nemamo ništa protiv, ali Demokrate u takvoj izvršnoj vlasti neće učestvovati, a sve eventualne resore koji bi nam pripali poklanjamo opozicionim strankama, imajući u vidu našu odluku da sa DPS-om nećemo ni u jednoj varijanti, ni prije, ni nakon izbora", navodi se u saopstenju koje potpisuje potpredsjednik Demokratske Crne Gore, Mijomir Pejović.