09-11-2021

Za najluđu noć TOB opredijelila 150.000 eura

TOB nema podršku opštine unazad tri godine, a direktorica Maja Liješević podjsetila je da je opština ranijih godina sufinasnirala doček Nove godine.

Za najluđu noć TOB opredijelila 150.000 eura | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

"Prošla godina bila je teška i kompletna godina izdržana je sa 20 posto budzeta bez kreditnog zaduženja i pomoći države i opštine", kazala je Liješević, dodajući da su ipak sve obaveze izmirene kako prema zaposlenima tako i prema državi.

Ipak navela je da su najviše trpjele manifestavije zbog mjera koje nijesu dozvoljavale njihovo održavanje.

"Racionalinim trošenjem uspjeli smo da nakon ove uspješne turističke sezone koja je bila bolja od 2019. u julu i avustu da ukomponujemo budžet da ovu aktivnost značajnu za imidz našeg grada spovedemo valjano i kako treba", istakla je Liješević.

Program košta 150.000 eura.

Ugovori sa izvođačima već su sklopljeni, a pregovori su bili višemjesečni, te je Budva zbog epidemiološke situacije kaskala za prijestonicama iz regiona koje su već objavile program.

Ove godine na veliku žalost TOB-a i poštovalaca elektrosnke muzike, veče posvećeno toj vrsti muzike izostaće iz programa, jer su organizatori procjenili da u ovim oklolnostima ne mogu očekivati toliki priliv gostiju iz zemalja EU među čijim gostima postoji najveće intresovanje za tu vrstu muzike, zaključila je Liješević.

D.P.