24-10-2014

Za noć ukradeno 111 saobraćajnih znakova

Patrole - pregledača “Crnagoraputa” bile su šokirane prvog dana ove radne sedmice kada su duž crnogorskih magistrala prebrojali da su lopovi za noć uspjeli da otkinu i ukradu više od 100 znakova i saobraćajnih tabli.

Za noć ukradeno 111 saobraćajnih znakova | Radio Televizija Budva

Pohara znakova i tabli dogodila se u noći između nedjelje i ponedjeljka, ali policija još nije uspjela da otkrije ko je izveo tu akciju, pišu "Vijesti".

Ukupno je ukradeno 111 znakova, a najviše ih je nestalo na potezu puta od Podgorice ka Manastiru Morača, gdje su službenici “Crnagoraputa” evidentirali da fali 48 znakova.

Prema istim informacijama “Vijesti”, na putu od Cetinja ka Budvi nestalo je 30 znakova, prema Danilovgradu 10, Petrovcu 23...

Šef pregledačke službe u “Crnagoraputu” Željko Peruničić kazao je “Vijestima” da njihove patrole danima broje pokidane znakove.

“Vjerujte da smo bili šokirani. To je strašno. Za jednu noć neko je uspio da otkine oko 100 znakova i na taj način nam napravi ogromnu štetu. Osim štete, neko je na taj način ugrozio i bezbjednost saobraćaja”, kazao je Peruničić.

Tri patrole pregledača na jugu, sjeveru i potezu ka Žabljaku u nedjelju su ostavili “bezbjedne” ceste, ali kada su se u ponedjeljak vratili na magistrale, imali su šta i da vide.

“Problem je sada kako ponovo nabaviti i postaviti te znakove. Naša firma je o svemu obavijestila policiju, a i mi smo obilazili placeve sa sekundarnim otpadom, ali naše znakove još nijesmo našli”, naveo je Perunićić.