30-06-2021

Za renoviranje Moderne galerije 83.000 eura

Planom investicionoh aktivnosti za ovu godinu u renoviranje Moderne galerije "Jovo Ivanović", planirano je da se uloži 83.000 eura. Do sada je završena rekonstrukcija krova i podova, a ostalo je još par sitnih radova, kazao je za Polis, vršilac dužnosti sekretara Sekretarijatza za investicije Joko Popović.

Za renoviranje Moderne galerije 83.000 eura | Radio Televizija Budva

Sekretarijat za investicije sproveo je sve neophodne aktivnosti da objekat moderne galerije u Starom gradu dobije sve neophodne uslove, kako bi se galerijska djelatnost u toj prestižnoj ustanovi nastavila obavljati kazao je v.d. sekretara tog Sekretarijata, Joko Popović.

"Kako i znate poslije zemljotresa 1979. godine u objekte u Starom gradu nije uložen ni jedan jedini euro. Galerija je dugi niz godina kuburila sa prokišnjavanjem krova, zamijenjena je komplet krovna konstrukcija i parket i pločice. Velika većina radova je završena, a nešto je ostavljeno za poslije sezone", kazao je.

Javna ustanova ima šest objekata i svakom je potrebno ulaganje.

"Opština Budva u posljednje četiri godine zbilja pomaže objekte, kulture, školstva i zdravstva, a ja ovim putem apelujem na ministarstva da se i oni uključe, jer to bi trebala da bude isključivo njihova ingerencija", kazao je Popović.

U toku je obustava radova zbog turističke sezone.

"Radovi će se nastaviti u zavisnosti od zone u kojoj se nalaze od 15. septembra", kazao je.

U međuvremenu u sekretarijatu su raspisani tenderi i izabrani izvođači za predstojeću investicionu sezonu.