24-05-2023

Za šest dana registrovano 15 novih slučajeva infekcije, jadan iz Budve

U Crnoj Gori je, tokom prethodnih šest dana, registrovano 15 novih slučajeva koronavirusa, a u tom periodu nije zabilježen nijedan smrtni slučaj povezan sa kovid infekcijom.

Za šest dana registrovano 15 novih slučajeva infekcije, jadan iz Budve | Radio Televizija Budva

Iz Instituta za javno zdravlje saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije, koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusom, od četvrtka do utorka završile analizu i dostavile rezultate za 880 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Berana i Kotora po tri, Herceg Novog i Tivta po dva, Bara, Budve, Danilovgrada, Podgorice i Rožaja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za period od četvrtka do utorka je iznosio 1,7 odsto.

“Tokom izvještajnog perioda IJZ-u nije prijavljen nijedan smrtni slučaj povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.827.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak 68 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 76.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 291.853.

U Podgorici je aktivno 39 slučajeva infekcije koronavirusom, Budvi devet, Kotoru sedam, Tivtu šest, Beranama i Herceg Novom po četiri, Danilovgradu dva, i po jedan u Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama i na Cetinju.