09-03-2023

Za titulu najljepše Crnogorke takmičiće se 12 finalistkinja

Izbor za Mis Crne Gore održaće se u subotu u hotelu Regent u Porto Montenegru. Dvanaest finalistkinja takmičiće se za titulu najljepše Crnogorke.


Foto: Facebook/Miss Monte

U konkurenciji za prestižnu titulu Mis Crne Gore su : Marija Kapisoda, Katarina Popović, Anđela Vukadinović, Nela Papović, Katarina Novović, Maša Žugić, Andrea Nikolić, Monika Radović, Katarina Lukovac, Daria Matijević, Ines Vučinić i Anastasija Dragović.

Djevojke će imati četiri predstavljanja u finalu i ove godine biće i nekoliko novina.

"Ove godine, nešto što je novina, s obzirom da svjetski izbori polako počinju da mijenjaju pravila kada je u pitanju predstavljanje djevojaka u kupaćim kostimima, nećemo imati kupaće kostime. Imaćemo izlazak u narodnim nošnjama. To nismo imali ovih godina. Pored narodnih nošnji, finalistkinje će se predstaviti u haljinama našeg modnog dizajnera i koreografa Mirka Pucijasevića, u novoj kolekciji dvije talentovane mlade dizajnerke Kristine Đurković i Andree Čepić - Brenda ANKI i u svečanim toaletama Sleen Exslusive iz Podgorice.

I ove godine Mis Crne Gore dobiće stipendiju Univerziteta Donja Gorica kao i još jedna kandidatkinja po izboru njihovog stručnog žirija.

Kasting za Izbor za Mis Crne Gore održan je u nedjelju 5. marta u hotelu ,,Splendido” u Kotoru.

Kasting je trajao 6 sati i za to vrijeme djevojke su se prestavile na našem i engleskom jeziku (s obzirom da smo imali člana žirija koji ne govori nas jezik) a predsjednicu kompanije Miss YU Vesnu de Vinču zanimalo je porijeklo djevojaka, iz kakve porodice one potiču, te kako bi kulturološki predstavile Crnu Goru na Izboru za Miss svijeta.

Žiri su, pored Vesne de Vinče, činili bivša i najuspješnija Miss Crne Gore sa naših prostora Nikolina Loncar, izvršni direktor hotela Splendido Miro Đurković, modni dizajner i koreograf Miroslav Pučijašević u čijim kreacijama će se djevojke predstaviti u finalu, Hon Kong Yong Predsjednik kompanije Salon Prive i potpredsjednica kompanije Miss YU Milanka Đorđević.

Generalni medijski pokrovitelj događaja je RTCG a u muzičkom dijelu će se predstaviti crnogorska pjevačica Monika Knezović, Dino Beharović i hrvatska umjetnica Ana Rucner.



Izvor: Portal RTCG