02-03-2021

Za uređenje Kamenova, Pržnog i Svetog Stefana opredijeljeno 57 i po hiljada

Za realizaciju Programa uređenja prostora Opštine Budva za 2021. godinu planirana su sredstva od oko sedam miliona eura. Tačan iznos predviđenih ulaganja je, kako piše u predlogu Programa, 6.891.134,40 eura, od čega je 57 i po hiljada izdvojeno za radove na području Kamenova, Pržnog i Svetog Stefana.


Pržno, Foto: Arhiva

Za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže opredijeljeno je 26 i po hiljada eura. Od toga se 25 hiljada odnosi na izgradnju, a hiljadu i po eura na nadzor.

Drugo ulaganje odnosi se na realizaciju izrade projektne dokumentacije za regulaciju otpadnih voda u naselju Sveti Stefan (podmorski ispust "Sveti Stefan"). Ovaj posao podrazumijeva ulaganja od 18 hiljada eura - 15 za projektovanje i tri hiljade za reviziju.

Takođe, saniraće se i međe i ograde na području Jadranske magistrale, a vrijednost planiranih radova iznosi 13 hiljada eura. Za izgradnju će biti opredijeljeno 12, a za nadzor hiljadu eura.

Predlog Programa uređenja prostora Opštine Budva za 2021. godinu naći će se pred odbornicima na narednom zasjedanju Skupštine opštine Budva, čiji datum još nije utvrđen.


M.S.