11-01-2018

Započeti radovi na poravnanju trotoara, građani nemaju razloga za brigu

Radovi u Mediteranskoj ulici se odvijaju u skladu sa ugovorom o javnoj nabavci, a započeti su i radovi na poravnanju trotoara, što je uglavnom bila zamjerka mještana, kazao je samostalni savjetnik za saobraćaj u Sekretarijatu za komunalno-stambene poslove, Aleksandar Popović.

Započeti radovi na poravnanju trotoara, građani nemaju razloga za brigu | Radio Televizija Budva

Lošiji vremenski uslovi proteklih dana uticali su na dinamiku izvođenja radova na rekonstrukciji trotoara u toj ulici.

Prema riječima Popovića, radovi se odvijaju pod otežavajućim okolnostima, određeni kablovi su na nepropisnoj dubini u trotoaru, ogroman broj slabih priključaka struje... To iziskuje određenu pažnju izvođača. On je dodao da je specijalna mašina krenula sa poravnanjem ulice, što je bila glavna zamjerka mještana.

"Poslovni objekti koji se nalaze u blizini neke intervencije su izveli na svoju ruku, željeći da poslovne objekte prilagode svojim potrebama, pa sad izvođač pri uklapanju trotoara mora voditi o tim pragovima, fasadama, da se sve uklopi, izravna..." istakao je Popović.

Ugovor je potpisan na 90 dana od uvođenja izvođača u posao, a kako je nedavno u saopštenju poručio predsjednik opštine Budva Dragan Krapović, Opština će kao naručilac posla pratiti rad izvođača, te se završetak započetih radova očekuje uskoro.