22-03-2024

Zasijedaju odbori SO Budva, nastavak 12. sjednice moguć od 21h

Prema informacijama Radio Budve, 12. sjednica SO Budva trebalo je da počne u 20:30h, trenutno su u toku sjednice skupštinskih odbora, a kako naš Radio nezvanično saznaje početak zasijedanja zakazan je za 21h.


Foto: portal RTV Budva/arhiva

Kako javlja Radio Budva, veliki broj odbornika je u skupštinskoj sali i svi čekaju da se završe sjednice odbora.

Još uvijek nema odbornika DPS-a i Demokrata, ali odbornici iz drugih klubva su u sali i čekaju početak sjednice.

Najavljeni kolegijum predsjednika Skupštine opštine Budva Nikola Jovanovića sa predstavnicima političkih subjekata u lokalnom parlamentu počeo je u 20h.

Ranije danas završena je 10. sjednica lokalnog parlamenta na kojem je za sekretara Skupštine izabran Berislav Fabris, dok je većinom glasova odbornika za potpredsjednicu Opštine imenovana Jasna Dokić.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je na predlog Ministarstva javne uprave 14. marta donijela Odluku o upozorenju SO Budva, kojom je od odbornika traženo da se izabere potpredsjednik Opštine, da se donese Strateški plan razvoja, te da se donese odluka o privremenom udaljenju sa rada aktuelnog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića.

Skupština opštine je izborom Dokić ispunila jedan od tri uslova za koje je dat rok od 10 dana koji ističe 24. marta u ponoć.

U slučaju da se Strateški plan i privremeno udaljenje predsjednika Opštine ne izglasaju, u Budvi će biti uvedena prinudna uprava.