28-12-2022

Zavod za transfuziju najbolja ustanova, Krnjević doktor godine

Zavod za transfuziju krvi najbolja je zdravstvena ustanova u ovoj godini, a direktor Interne klinike Kliničkog centra Đorđije Krnjević je doktor godine, odlučila je komisija Ljekarske komore Crne Gore.

Zavod za transfuziju najbolja ustanova, Krnjević doktor godine | Radio Televizija Budva

Foto: Ljekarska komora Crne Gore

Kako je saopšteno iz Ljekarske komore, najbolji studenti medicine su Rajmond Gjonaj, Matija Marković i Luka Reković.

Tradicionalna godišnja priznanja dobitnicima je uručila predsjednica Ljekarske komore Žanka Cerović, na ceremoniji održanoj na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Cerović je kazala da je Zavod dobitnik godišnje nagrade “Dr Petar Miljanić”, između ostalog, zbog ostvarenih rekorda u broju prikupljenih jedinica krvi i uvođenja novih metoda poput doniranja trombocita.

Kako je navela, tokom ove godine, zahvaljujući nabavci nove opreme, omogućeno je brže i sigurnije testiranje uzoraka krvi i potpuno automatizovano testiranje trudnica i ambulantnih pacijenata, a u potpunosti su zadovoljeni i standardi kvaliteta krvi kao lijeka.

Komisija Ljekarske komore odlučila je da godišnju nagradu “Dr Branko Zogović” za najboljeg doktora dodijeli Krnjeviću.

On je nagrađen, kako je navedeno u obrazloženju, između ostalog i zbog toga što je tokom najjačeg udara koronavirusa organizovao kliniku tako da se, uporedo sa COVID pacijentima, omogući nesmetano liječenje i svih ostalih pacijenata.

Dodaje se da je Krnjević ljekar KCCG sa najviše dežurstava u ovoj godini.

Godišnje nagrade Ljekarske komore dobili su student šeste godine Medicinskog fakulteta u Podgorici Rajmond Gjonaj i studenti pete i šeste godine Medicinskog fakulteta u Beogradu Luka Reković i Matija Marković, koji imaju prosječne ocjene deset.