05-09-2023

Zbog nasilja nad partnerkom u Petrovcu Podgoričanin kažnjen sa 10 dana zatvora

Zbog nasilja nad partnerkom koje je počinio u Petrovcu, Podgoričaninu D.M. pred Sudom za prekršaje u Budvi izrečena je zatvorska kazna u trajanju od 10 dana.


Ilustracija, Foto: Pixabay


"Podgoričanin D.M (1997) je nakon odluke u hitnom postupku pred sudom sproveden na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 10 dana, jer je 3. septembra u Petrovcu u iznajmljenom apartmanu fizički i verbalno napao svoju vanbračnu suprugu. Osim kazne, izrečene su mu i zaštitne mjere zabrane uzmemiravanja i uhođenja žrtve nasilja u trajanju od jedne godine, kao i zabrana prilaska žrtvi nasilja na udaljenosti ne manjoj od 50 metara", navodi se u saopštenju Suda za prekršaje.

Tivćaninu deset dana zatvora zbog vožnje u pijanom stanju

Kako su kazali, u drugom predmetu okrivljeni I.B. (1960) iz Tivta je u hitnom postupku osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana jer je sinoć upravljao vozilom na teritoriji Tivta pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,04 g/kg.

"Dežurna sutkinja odjeljenja u Kotoru Ivana Vukasović mu je pored kazne izrekla i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima u trajanju od 4 mjeseca, kao i maksimalan broj kaznenih bodova", saopšteno je iz Suda.