22-04-2024

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola i opojnih droga za vikend uhapšena 33 vozača

U periodu od 19. do 22. aprila na crnogorskim putevima evidentirano je 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica smrtno stradala, četiri lica su zadobila teške, a 17 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako su naveli, pripadnici saobraćajne policije su u istom periodu, u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 111 prekršajnih prijava, izdali 1.112 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 19 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

"Slobode su lišena 33 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, od čega je 21 vozač lišenih slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, 10 vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i dva vozača lišena su slobode zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", navodi se u saopštenju.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode 11 vozača je lišeno slobode u Podgorici, i po četiri u Danilovgradu i Nikšiću.

"Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju", zaključuje se u saopštenju.